Autoglas
FORD TRANSIT CUSTOM

Poboljšanja za popularni kombi
Objavljeno 8. kolovoza, 2017.

Kako bi zadržao vodeću poziciju u Europi, u Fordu su odlučili pripremiti neka poboljšanja za svoj popularni van, Transit Custom srednje veličine predstavljen prije točno pet godina. Najvidljivija su poboljšanja eksterijera s novom rešetkom hladnjaka i novim prednjim svjetlima s LED dnevnim elementima i snažnim HID Xenon farovima.

Kabinski prostor nastao je pod utjecajem novih putničkih modela ovog proizvođača, posebice Fieste, te nudi atraktivan, korisnički centriran izgled na koji utječe interakcija korisnika s 'pametnim' uređajima i tabletima. Kompatibilan je s Apple CarPlay i Android platformama, što ga čini lako povezivim u gotovo svim situacijama. Osim toga, tu su i brojni sustavi asistencije uključujući pre-collision assist za otkrivanje pješaka, kao i Adaptive Cruise Control. S tehničke strane tu je novi EcoBlue 2.0-litreni dizel motor, koji u ECOnetic verziji (105 KS) ostvaruje prosječnu potrošnju od 5,7 l/100 km i emisiju od 148 g/km CO2. Ovaj motor dostupan je i u verzijama sa 130 i 170 KS.

Novi Ford Transit Custom počet će se proizvoditi krajem ove godine, a u ponudi će biti veći broj različitih modela, s dva međuosovinska razmaka, dvije visine karoserije, tovarnim prostorima od 6 do 8,3 m3, ukupnom dopuštenom masom od 2,6 do 3,4 tone, te kao van, kombi ili šasija s duplom kabinom. Osim toga, Ford planira ponuditi i verziju sa zračnim ovjesom (Kombi M1), dok bi se ekološki prihvatljivi Plug-in Hybrid (PHEV) trebao pojaviti 2019. godine.

Mato PAVLIČEVIĆ

Ekološki prihvatljivi Plug-in Hybrid (PHEV) trebao bi se pojaviti 2019. godine