Sport
VESLAČKO SP ZA JUNIORE

Osječka braća
Lončarić svjetski prvaci
Objavljeno 6. kolovoza, 2017.

Članovi Veslačkog kluba Iktus Osječani Anton i Patrik Lončarić, svjetski su juniorski prvaci u disciplini dvojac bez kormilara. Na Svjetskom juniorskom veslačkom prvenstvu u Litvi braća Lončarić suvereno su osvajali prva mjesta i u kvalifikacijama i u polufinalu, a u nedjeljnom finalu ušli su u cilj s vremenom 6:51.11, za više od tri sekunde brže od europskih prvaka iz Rumunjske (6:54.50), koji su vodili 1500 metara, ali su u posljednjih 500 metara osječka braća pretekli europske prvake. Treći je bio dvojac iz Turske (6:58.90)

Zlatnu su medalju posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Litvi osvojile i aktualne europske prvakinje u četvercu bez kormilara. Hrvatska posada u sastavu Ivana i Josipa Jurković, Bruna Milinović, Izabela Krakić slavile su u u finalu s vremenom 6:57.75. Srebro su osvojile Rumunjke (7:00.87), a broncu Amerikanke (7:04.60).

Malo je nedostajalo da još jedna medalja stigne u Osijek. Hrvatska posada četverca bez kormilara, u kojoj je Ivan Ante Grgić, član Iktusa, zajedno s Franom Filipom Garmom, Lukom Gojanovićem-Rakićem i Fabiom Ipsom, osvojili su u finalu četvrto mjesto (6:25.06) iza posada Velike Britanije (6:15.43), Novog Zelanda (6:17.12) i Rumunjske (6:22.80).

Osječanka Aria Cvitanović završila je nastup na juniorskom SP-u trećim mjestom u C finalu (ukupno 15. na svijetu u konkurenciji 29 ženskih samaca).

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKA POBJEDA USRED SPLITA

Napokon i drski i hrabri: Bijelo-plavi kakve uvijek želimo gledati

2

KVALIFIKACIJE ZA 1. ŽNL OSJEČKO-BARANJSKU

Vardarac igra kod Radničkog

3

MALONOGOMETNI TURNIR TRI KORNERA PENAL

U finale limača ušla i Olimpija next car