Novosti
REAKCIJA POLJOPRIVREDNIKA NA SITUACIJU U AGROKORU

Brlošić: Tihomir Jajić ne nastupa ispred HPK-a niti na to ima pravo
Objavljeno 3. kolovoza, 2017.

Nakon što je Hrvatska udruga poljoprivrednika (H.U.P.) predvođena Tihomirom Jajićem najavila u srijedu tužbe protiv izvanredne uprave Agrokora, jer smatraju da je roll up model za dobavljače diskriminirajući, Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) izjavio je da Jajić ne nastupa ispred HPK-a ni na to ima pravo.

- Naime, budući da je Tihomir Jajić član Upravnog odbora HPK-a neki mediji stalno ga povezuju s Hrvatskom poljoprivrednom komorom, ali ponavljam “sve Jajićeve izjave oko Agrokora nemaju veze sa stavom HPK-a”, rekao je Brlošić.

Jajić je podsjetimo javno istupio s optužbama nakon poziva Agrokora dobavljačima na davanje izjave o namjeri sudjelovanja u financiranju uz isporuku robe, odnosno pružanje usluga u vrijednosti do najviše 50.000.000 eura. H.U.P. je te Agrokorove poteze ocijenio nezakonitim i diskriminirajućim.

Međutim i Jasna Daničić iz Hrvatske udruge poljoprivrednika je izjavila kako smatraju da je predloženi roll up problematičan, jer krši zakon lex Agrokor, ali i zakon Europske unije tako što dovodi odeđene dobavljače u favoriziranje.

Marica Vidaković u ime Koordinacije dobavljača poručila je kako je roll up model u skladu sa zakonom. "Pa drago mi je što je gospodin Jajić već sad stručnjak za pravnu regulativu, ne znam koga on zastupa, ali ono što mogu reći roll up je u skladu s Lex Agrokorom", poručila je preko medija Marica Vidaković, koordinacija dobavljača.Z.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USPJEŠNO NASTAVLJEN IZBORNI PROCES

HDZ izabrao lokalne čelnike

2

120 NOVOOBOLJELIH U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Preminulo osam osoba, na respiratoru 32 pacijenta

3

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Novooboljelih 168, pet je osoba preminulo