Regija
PRVI PUT

Ljetno kino u gradskom parku
Objavljeno 4. kolovoza, 2017.

ĐAKOVO

Želeći tijekom ljeta donijeti nove sadržaje sugrađanima, ali i oživiti kulturni i društveni život u Strossmayerovu perivoju i na njegovoj nedavno obnovljenoj ljetnoj pozornici, Grad Đakovo u suradnji s Centrom za kulturu prvi put u okviru Đakovačkog ljeta organizira Ljetno kino u tom perivoju.

- U mjesec dana, tijekom četiri petka, na ljetnoj pozornici bit će prikazivani filmovi–festivalski pobjednici i nagrađivani uradci iz svjetske produkcije, najavljuje zamjenik gradonačelnika Robert Francem kvalitetnu filmsku ponudu. U uži izbor ušlo je sedam filmova, no plan je prikazati ih četiri, a, bude li zanimanja, najavljuje Francem, u program Ljetnog kina može ući i subota. Ići će i javni poziv ugostiteljima, vlasnicima OPG-ova... da tijekom Ljetnog kina u parku iziđu sa svojom ponudom i štandovima, s osvježavajućim pićima, sladoledom, kokicama..., da upotpune ponudu petkom navečer u najvećem đakovačkom perivoju. Ljetna pozornica u njemu dosad je bila iskorištena uglavnom u vrijeme Đakovačkih vezova i drugih folklornih priredbi, no prostor je koji može poslužiti i za puno više.

- Namjera je od postojećeg prostora perivoja, ljetne pozornice i njezina amfiteatra učiniti još ugodniji ambijent u kojem će se posjetitelji petkom od 18 do 24 sata, na početku vikenda, dobro osjećati - dodaje Francem. Prva projekcija Ljetnog kina je u petak, 11. kolovoza, u 20.30, a filmovi će se nizati svaki petak do 1. rujna. Osim toga, Đakovačko ljeto 2017. donosi i druge programe, po principu za svakog ponešto – turnire po gradu i okolici, izložbe, 8. Dane Luke Botića, koji će obuhvatiti i okrugli stol s predstavljanjem Zbornika, sportska natjecanja na Gradskim bazenima i drugo.S.Župan

Prva projekcija Ljetnog kina je u petak, 11. kolovoza, u 20.30

Možda ste propustili...

ZAKLADA “NOVO SUTRA” ZA SLAVONIJU

Stipendije i projektne donacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBLJETNICA PRVOG NAORUŽAVANJA PRIČUVNIH RATNIH POLICAJACA

Ratni policajci prvi branili Domovinu

2

JEDANAEST GODINA OD POVRATKA LIPICANACA

Nagodinu počinje gradnja suvremene eregle u Lipiku

3

POKAZNA VJEŽBA U VINKOVCIMA

Ozlijeđeni helikopterom brzo prevezen u bolnicu