Sport
JAGMA ZA KAPETANOM

Bornu Barišića želi
i kijevski Dinamo
Objavljeno 31. srpnja, 2017.

Žestok ritam odigravanja utakmica u koji je ušao NK Osijek u drugi je plan pogurao aktivnosti oko eventualnih transfera. No, to ne znači kako se iza kulisa ne događa baš ništa. Dobri rezultati na europskoj sceni privlače pozornost europskih klubova na igrače osječkog prvoligaša. Već duže vremena prva meta inozemnih skauta u Gradskom vrtu je kapetan bijelo-plavih Borna Barišić. Pozicija lijevog beka prilično je deficitarna i na europskom tržištu, a Borna je na pragu da postane stalni član A hrvatske reprezentacije. Naravno, povrh svega toga tu su i njegovi nastupi koji sve više intrigiraju ozbiljne klubove. Zimus je Osijek bez razmišljanja odbio ponude portugalske Brage i bečkog Rapida koje su stigle za bijelo-plavog “skippera”.

Uključuju se sve jači igrači

No, sada se u igru uključuju jači igrači, a posljednji među njima je kijevski Dinamo čijoj platežnoj moći nije lako odoljeti. No, nije veliki ukrajnski klub, u kojem već igra jedan nekadašnji igrač Osijeka Domagoj Vida, jedini koji bi želio Bornu u svojim redovima.

- Za Bornu Barišića zanimanje je prilično. Već ranije su se za njega interesirali klubovi iz Njemačke i Nizozemske, pa je kijevski Dinamo samo još jedan u nizu. U ovom trenutku fokusirani smo na utakmice, a ne na transfere. Čekaju nas dva derbija u HNL-u, i uzvrat s PSV-om koji dočekujemo s odličnim rezultatom. Ne želimo u takvim okolnostima remetiti mir u svlačionici pričama o transferima. Uostalom, prirodno je zanimanje inozemnih klubova za naše igrače, jer postižemo zapažene rezultate. Ako nastavimo uzlaznom putanjom takvih će zanimanja biti sve više, kaže Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Uglavnom, zasad u Gradskom vrtu nisu zagrizli udicu koju bacaju klubovi iz inozemstva. Ne žuri im se u donošenju odluke, a razloga za to je nekoliko. Prvi jer još žive europski san. Imaju mogućnost izbaciti PSV i plasirati se u play-off kvalifikacija za Europsku ligu. Tko bi se lud u takvim okolnostima riješio kapetana i jednog od najboljih igrača. Drugi je razlog sigurno činjenica da Osijek u ovom trenutku nema adekvatnu zamjenu za Barišića.

Rezultat na prvom mjestu

U slučaju da mu se digne rampa za odlazak u inozemstvo, prvo bi trebalo pokriti tu poziciju s novim igračem. Može to igrati Petar Bočkaj, ali on je dragocjen u ofenzivi, a Luka Marin nema još dovoljno iskustva da bi mogao uletjeti baš u ovakvu vatru utakmica u kojoj je Osijek u ovom trenutku. Stoga će taj transfer Barišića biti još malo na čekanju. Ovisit će o rezultatima prije svega, ali ispadne li Osijek iz Europe onda je vrlo moguće da će upaliti zeleno svjetlo za kapetanov odlazak.

Što se tiče ulaznih transfera ni tu nema previše novosti. Još uvijek se čeka rasplet s trojicom igrača iz albanskih klubova. Na meti su mladi veznjaci Tirane Mervil Ndockyt (19) i Reubena Acquaha (20), te desni bočni Arbnor Fejzullah (24) iz Partizanija. No, zasad konkretnih vijesti o razvoju situacije u tim transferima nema.

Dalibor KELER

Zanimanje za Bornu već su pokazali klubovi iz Njemačke i Nizozemske, a u utrku ušli i Kijevljani

U Osijeku se još uvijek se čeka rasplet situacije oko eventualnih dolazaka igrača iz albanskih klubova

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike