Zdravlje
NJEGA LICA I TIJELA TIJEKOM VRUĆIH DANA

Kad sunce miluje kožu, vi je mažite
Objavljeno 31. srpnja, 2017.

Ljeti je njega lica i tijela itekako važna. Kad je riječ o preparativnoj kozmetici, dakle kremicama namijenjenim njezi osjetljive kože lica, treba posegnuti za kremama lagane teksture koje će koži pružiti dovoljno vlage i nahraniti je svim potrebnim sastojcima.

Zimsku, masniju kremu treba zamijeniti fluidom ili laganom hidratantnom kremom. Hidratacija kože od iznimne je važnosti ne bi li koža lica što duže zadržala mladenački izgled i elastičnost. Zimi koži lica grijanje šteti, a u ljetnim mjesecima šteti joj klima, čiji svježi zrak također isušuje kožu, posebice onu osjetljivu oko očiju i dekoltea. Treba se stoga naoružati kvalitetnom kremom koja će koži pružiti hidrataciju tijekom cijeloga dana. Redovita će uporaba spriječiti nastajanje bora! Naime, taj opasni neprijatelj ženske ljepote "napada" kad je koža suha. Kako bi se to spriječilo, treba je samo nahraniti. Na kremama ne treba štedjeti, poglavito ako smo pronašli onu koja savršeno odgovara našem tipu kože, jer lice nosimo do kraja života. Bolje je uštedjeti na nekim drugim stvarima negoli na kremi jer - lice je naša najbolja vizitkarta.

Kažu da ljepota dolazi iznutra - i to je točno. Naime, kako bi koža bila lijepa, osim toga što je treba redovito njegovati adekvatnim sredstvima za njegu određene vrste kože, treba je dovoljno dobro nahraniti i iznutra, a to znači da treba piti dovoljnu količinu vode i jesti dovoljno voća i povrća te ostale namirnice koje pogoduju zdravlju naše kože. Glumice Eva Longoria i Halle Berry, primjerice, uz brojne druge kolegice, pomno vode računa o vrsti hrane koju konzumiraju, i to ne samo zbog kontrole težine, nego i zato jer su uočile da im je od određenih prehrambenih proizvoda koža ljepša, poput lososa ili pojedinih vrsta voća, primjerice kivija.

Njega ruku također je važna, a svaka će žena odabrati nijansu laka za nokte koji najviše odgovara njezinoj puti i modnom stilu koji njeguje.

Njega tijela, pak, zahtijeva korištenje krema za njegu i tonus kože, a nezaobilazan prijatelj svake žene je dobra krema protiv celulita. J.Kn.

ŠMINKA I CELZIJI

Lijepa žena uz malo šminke bit će još ljepša. Stoga, dekorativnu kozmetiku i u ljetnim mjesecima možemo koristiti kao oružje kojim ćemo naglasiti svoju privlačnost. Za dan ne treba pretjerivati sa šminkom. Nakon kreme dovoljno je naglasiti obraze rumenilom, oči maskarom i sjenilom, a usta svijetlim tonom ruža, ili sjajilom za usne. Previše šminke može vas činiti starijim, a uz to, tijekom vrućih ljetnih dana i nije baš potrebno previše se šminkati, kao ni za odlazak na kupanje. Za večer, pak, bonton u šminkanju dopušta jaču večernju šminku kojom se želi dobiti efekt glamura - tamnijim nijansama sjenila za oči i ruža za usne, ili se jednostavno možete poigrati zlatnim nijansama u većoj mjeri negoli danju i time naglasiti lijepu preplanulu put.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike