Sport
NAJVRJEDNIJA POBJEDA BIJELO-PLAVIH

Čudo u Nizozemskoj: Osijek srušio PSV!
Objavljeno 27. srpnja, 2017.

Vezani članci

BIJELO-PLAVE SNAGE U EINDHOVENU

Kohorta imala pratnju na biciklima i konjima

Uštipnite me, probudite i recite mi da to nije bio samo lijepi san. Osijek je napravio pothvat, pobijedio je u prvom susretu 3. pretkola Europske lige u Eindhovenu veliki i ugledni PSV! Gledajte ovaj podatak. Nizozemci su dosad na svom stadionu odigrali sedam susreta u kvalifikacijama za Europsku ligu i ne da nisu izgubili nego nisu primili ni pogodak, a onda je došao Zoran Zekić sa svojim ratnicima i srušio nepobjedivog. Pokazalo se opet, David može dobiti Golijata. Osijek je bio hrabar, imao je nevjerojatnog Mileta Škorića, koji je pokupio baš sve u obrani, imao je 14 junaka na terenu koji nisu ustuknuli. Borili su se poput lavova i napravili senzaciju. Zabilježili su definitivno najveću pobjedu u klupskoj povijesti. Kad sredimo dojmove, shvatit ćemo kako ništa tu još nije gotovo, ali za tjedan dana u Gradskom vrtu će biti – pakao!

 

 

Hrabri Osijek

Osijek je dobro odradio prvo poluvrijeme. Prema očekivanju našao se od početka pod pritiskom domaćina, ali uspio ga je vrlo pametnom i discipliniranom igrom u obrani amortizirati, a kada je bijelo-plave prošla ona početna trema, znali su u nekoliko navrata dobro izići iz te svoje čvrste i zgusnute formacije. Ono što je nedostajalo jest brži i jednostavniji pas u tom izlasku. Osječani su pokušavali više individualnim akcijama nego kroz brži pas, pa su Nizozemci lakše rješavali potencijalne opasnosti. Prilika u tih prvih 45 minuta nije bilo previše. Zapravo, PSV nije nijednom šutnuo u okvir vrata, što ne znači kako Marko Malenica nije imao posla. Bilo je nekoliko neugodnih ubačaja sa strana koje je osječki vratar uspješno osujetio, što je bilo posebno važno. U biti, PSV je u najbolje situacije dolazio nakon ničim izazvanih Osijekovih pogrešaka u iznošenju lopte, ali stoperski dvojac Škorić-Barać bio je koncentriran i uvijek je stizao osujetiti završni udarac. S druge strane Osijek je imao nekoliko zanimljivih pokušaja, u 17. minuti Grezda se probio kroz PSV-ovu obranu, imao je slobodnog Bočkaja na drugoj strani, ali odlučio je pucati s više od 20 metara, a kako je izveo taj udarac, nije vrijedno spomena. Tri minute kasnije Mudražija je napravio još bolji slalom kroz obranu domaćih, došao je na 20-ak metara od vrata, ali udarac je otišao visoko preko njih. To razdoblje kada je prijetio Osijek zaključio je Bočkaj jedinim udarcem u okvir vrata u prvom dijelu uopće, ali i taj je bio s velike udaljenosti. Do odmora prometa je više bilo pred Malenicom. U 28. minuti Mioč je bio neoprezan pred kaznenim prostorom, što je stvorilo probleme Osječanima, ali je završni udarac Locadie požrtvovnim padom blokirao Barać. Minutu kasnije Van Ginkel je odlično opalio s više od 25 metara, a taj je projektil fijuknuo tik preko grede. U 34. i 38. minuti u akciji je bio De Jong, ali i to je završilo loše za domaćina.

 

 

Borna ostao miran

U 55. minuti Osijek je dočekao pogrešku obrane domaćih. Shcwaab je kratko vratio loptu svom vrataru, Grezda ju je presjekao i došao u čistu situaciju, ali mu je Zoet obranio. Iz toga se rodio udarac iz kuta, nakon kojeg je Osijek poveo! PSV-ova obrana zakratko je odbila loptu, prihvatio ju je Mioč, odlično proigrao Mudražiju koji je srušen u kaznenom prostoru, pa je škotski sudac Dallas pokazao na bijelu točku. Kapetan Borna Barišić sačuvao je živce i pogodio za vodstvo Osijeka! Ubrzo nakon toga domaći trener Phillip Cocu shvatio je da je vrag odnio šalu, pa je u igru poslao dva nova napadačka aduta, vjerojatno jača od onih koja je imao na terenu. Ušli su Lozano, koji je ovog ljeta plaćen osam milijuna eura, i Pereira. PSV je nakon toga pojačao pritisak, ali Osijek je izdržavao, a stigao je i zaprijetiti iz slobodnjaka Bočkaja u 69. minuti. Taj je udarac s 20-ak metara iskosa s desne strane završio zamalo pokraj lijeve vratnice. U 74. minuti Malenica je skinuo veliku priliku domaćinima. Arias je ubacio zdesna, Škorić je zakratko odbio loptu glavom, ali na nju je natrčao Bergwijn i pucao, međutim vratar Osijeka odlično je reagirao. Bergwijn je još bliže pogotku bio u 78. minuti kada je s ruba kaznenog prostora snažno pucao i pogodio lijevu vratnicu. Vrijeme je tako sporo curilo, ali Osijek je izdržao! I još je imao veliku priliku u sudačkoj nadoknadi kada je glavom pucao Ejupi, a odlično je njegov udarac obranio Zoet. Kakva će ludnica biti u Gradskom vrtu za tjedan dana. Ma bravo, bijelo-plavi!!!

IZ EINDHOVENA: Dalibor KELER
 

Osijek ale....!

Posted by Alen Petrovic on Thursday, July 27, 2017

EINDHOVEN - Philips stadion. Vrijeme i teren idealni za igru. Gledatelja: 30.000. Sudac: Andrew Dallas (Škotska) – 7,5. Strijelac: 0:1 Barišić (57-11m). Žuti kartoni: Bergwijn (PSV), Lopa, Lukić (Osijek). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: MILE ŠKORIĆ (OSIJEK)

PSV

0

Zoet 6,5, Arias 6, Scwaab 5,5 (od 79. Pröpper -), Isimat 6, Brenet 5,5, Hendrix 6, Ramselaar 6 (od 63. Pereiro 5,5), Van Ginkel 6,5, Bergwijn 7, Locadia 6 (od 63. Lozano 6,5), De Jong 6.

OSIJEK

1 (0)

Malenica 7,5, Šorša 6,5, Škorić 8, Barać 7,5, Barišić 7, Mioč 7, Mudražija 7 (od 80. Lesjak -), Bočkaj 7 (od 90. Pušić -), Lopa 5,5 (od 66. Lukić 6,5), Grezda 7, Ejupi 6,5.

0:1

Brenet je srušio Mudražiju, pa je dosuđen kazneni udarac koji je Barišić mirno pretvorio u pogodak.

PLUS

Junački se Osijek borio i izborio senzaciju na Philips stadionu. Čudo jedno. Eto, što se sve može kad si hrabar. Sjajno, sjajno, sjajno!

MINUS

Ovo će zvučati bezobrazno, ali mogao je Osijek na uzvrat i s dva pogotka prednosti da je Ejupi u sudačkoj nadoknadi pogodio glavom. Udarac je bio vrlo dobar, ali još bolji je bio Zoet na vratima PSV-a.

OSJEČANI SE SUTRA VRAĆAJU KUĆI

Nogometaši Osijeka u svoj se grad vraćaju u petak u ranim poslijepodnevnim satima. Predviđa se kako će u Zračnu luku Klisa sletjeti oko 13.30 sati. Eto, samo toliko da se zna kada se junaci vraćaju kući...

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike