Tehno
VISOKO UČILIŠTE ALGEBRA

Na ljetnom upisnom roku dvadeset posto više brucoša
Objavljeno 28. srpnja, 2017.

Visoko učilište Algebra trenutačno upisuje svoju 10. generaciju studenata na studijima primijenjenog računarstva (programskog i sistemskog inženjerstva), multimedijskog računarstva te digitalnog marketinga, jedini takav studij u široj regiji.

Prema trenutačno dostupnim podacima voditelja centra karijera i voditelja prijavnog ureda, po završetku upisnog roka očekuje se porast broja novih studenata od čak 20 posto u odnosu na prošlu akademsku godinu, tako da će u novoj školskoj godini nakon završetka i jesenskog upisnog roka na Visokom učilištu Algebra biti više od 800 brucoša i studenata.

Prošle je godine neki od ovih studija na Visokom učilištu Algebra odabralo više od 200 novih studenata, a samo u području studija primijenjenog računarstva porast je bio veći i od 30 posto. I Visoko učilište Algebra raste u skladu s povećanim interesom studenata pa tako na današnji dan nastavu studentima drži 140 nastavnika i asistenata. Povećan interes studenata pokazuje kako oni sve više prepoznaju prilike za atraktivnim karijerama koje im se otvaraju u domaćem i globalnom digitalnom sektoru. Razvoj domaćih tvrtki i snažna orijentiranost prema izvozu, naročito u segmentu razvoja softvera, potvrđuje i prije nekoliko dana objavljena analiza Hrvatske udruge poslodavaca. Posebno je ohrabrujuće što je izvoz dosegnuo 19 posto udjela u prihodima (odnosno čak 6 milijardi kuna vrijednosti) jer on uvelike omogućava daljnji razvoj sektora, te što sektor raste iznad stope prosječnog rasta BDP-a. Kada se gledaju ljudski potencijali, postaje očito da snažan rast u području razvoja softvera i servisa, gdje su tvrtke uprihodile više od 8 milijardi kuna uz čak 31 posto udjela izvoza, uvelike stoji iza velikih potreba za softverskim (ali i sistemskim) inženjerima te se i time može objasniti vrlo visoka zaposlenost diplomanata s ove vrste studija.M.R.

Najčitanije iz rubrike