Sport
RADOST U VINKOVCIMA

Cibalia počela isplatu dugovanja igračima
Objavljeno 27. srpnja, 2017.
Nakon rješavanja financija prioritet je pojačavanje momčadi, poručuje Tomo Bobek, predsjednik Cibalije

Nakon dugog čekanja, za neke predugog, predsjednik Cibalije Tomo Bobek obratio se javnosti i donio dobre vijesti. U trenutcima kada su bili u pitanju sati, jer je igračima dogorijevalo do noktiju, konačno se u gradu na Bosutu dogodilo nešto pozitivno.

Krenule isplate

Cibaliji je odblokiran račun i igrači su konačno na svoje račune počeli dobivati zarađen novac. Predsjednik Bobek je dobrim vijestima donio radost u Genscherovu 10b iz koje je proteklih dana uglavnom sipana žuč i nezadovoljstvo.

- Nakon dosta napora uspjeli smo deblokirati račun, a za to su nam trebala sredstva za isplatu onima koji su ga i blokirali. Mogu reći da smo krenuli putem koji sam obećao kada sam došao na mjesto predsjednika. Krenule su jučer (srijeda) isplate prvih rata zaostataka igračima i plaće. Sve smo ovo uspjeli ostvariti u suradnji s vlasnicima kluba (Grad Vinkovci), pojasnio je Bobek.

Prilikom predstavljanja javnosti nakon preuzimanja funkcije predsjednika, Tomo Bobek obećao je stabilizirati klub kako u financijskom, tako i u igračkom smislu. Moglo bi se reći kako je ovim potezom Cibalia krenula u pozitivnom smjeru i kako bi u budućnosti mogla ploviti mirnijim financijskim vodama. No, još uvijek je puno problema, u prvom redu se mora raditi na jačanju igračkog kadra.

- Vjerujem u to, ne bih se prihvaćao ovog posla kada ne bih imao viziju na koji način ostvariti nešto dobro. Dogovorili smo se s vlasnicima kluba da Cibalia postane jedan stabilan prvoligaš bez financijskih turbulencija. Uvjeren sam da ćemo s igračima koje dovedemo osigurati ostanak u ligi. Ma, siguran sam u to. Po nekima ovo je malo duže trajalo od potrebnog, ali moram reći kako sam došao u nezgodno vrijeme, baš pred početak prvenstva i nisam imao utjecaj na neke stvari, pa se zbog toga sve odužilo. Uvjeren sam da ćemo vratiti Cibaliji ugled kakav je nekada imala i da će opet biti ponos Vinkovaca i ovog dijela Slavonije.

Ojačavanje momčadi

Samo par dana prije iz kluba su otišla dvojica igrača koja su predstavljala okosnicu momčadi i kvalitetu koju Cibalia sada nema. Očito je ovo rješenje za njih došlo kasno.

- Istina, za njih je kasno, na žalost nisam imao kontakt s njima i očito da nisu mogli više čekati ono što sam obećao. Po meni, osnovna je pogreška što su igrači trenirali i igrali bez ugovora, ali na žalost tako je bilo dogovoreno prije nego što sam ja došao u klub. Menadžeri su bili nestrpljivi pa se dogodilo što se dogodilo.

Odlaskom dvojice Mišića i Šimunca, a prije toga Baše i Žderića, Cibalia je jako oslabjela u odnosu na prošlu sezonu. Očito je pod hitno potrebno “svježe krvi” u momčadi Mladena Bartolovića, pogotovo na “osakaćenim” mjestima - napadu i veznoj liniji.

- Naravno da ćemo pod hitno nadomjestiti nedostatak igrača, u prvom redu radi se o dvojici špica, jednom zadnjem veznom i igraču koji igra na desnom boku. Za sada je to što pokušavamo dogovoriti i dovesti kako bi Cibalia što prije igrački ojačala i spremna dočekala nastavak prvenstva. Kao što sam već rekao, moramo osigurati kvalitetnu momčad Cibalije koja će osigurati ostanak u ligi i potom postati stabilan prvoligaš - samouvjereno je zaključio Tomo Bobek, predsjednik Cibalije.

Antun GRGIĆ

Tomo Bobek

predsjednik Cibalije

Uvjeren sam da ćemo vratiti Cibaliji ugled kakav je nekada imala i da će opet biti ponos Vinkovaca i ovog dijela Slavonije

Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike