Sport
EUROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH

Mauro u petak u finalu, Salaj šesti
Objavljeno 26. srpnja, 2017.

Troje osječkih sportaša nastupaju na Europskom olimpijskom festivalu mladih u mađarskom Gyõru. Riječ je o gimnastičarima Aurelu Benoviću (GD Osijek Žito) i Mauru Nemčaninu (Inova gim), te atletičaru Svenu Salaju (Slavonija-Žito). Dvojica od njih su završila svoju mađarsku avanturu, dok Nemčanina u petak čeka veliki finale.

Naime, nakon kvalifikacija, od gimnastičkog dvojca u finale se plasirao Nemčanin na konju s hvataljkama. Zaradio je ocjenu 13.050, što je bilo dostatno za sedmo mjesto u konkurenciji 82 mlada vježbača. Na parteru ih je bilo ukupno 78, a Benović je zauzeo 18. mjesto (13.250).

- Ovo je veliki rezultat za našu gimnastiku. Konkurencija je bila vrlo jaka, nastupilo je više od 80 gimnastičara. Sada moramo Maura smiriti do petka i finala. Dobro je što vježba posljednji, osmi, jer imamo spremne tri različite vježbe - poručio je Maurov trener Saša Solar.

Mladi 16-godišnji skakač s motkom Sven Salaj jučer je odradio svoj nastup u finalu, koje je izborio skokom od 4.20 u kvalifikacijama, što je bila donja granica, koju su uspješno prešla još petorica konkrenata. U finalu je Salaj preskočio 450 cm što mu je bilo dovoljno za šesto mjesto. Inače, jučer je Hrvatska stigla i do prve medalje na Europskom olimpijskom festivalu mladih, a osvojio ju je riječki atletičar Erik Sluga. Sluga je bio brončani u utrci na 400 metara s rezultatom 50.31 sekundi. Prvi je bio Francuz Ludovic Ouceni koji je istrčao vrijeme 48.84, dok je srebro osvojio Ukrajinac Denis Baranov (49.93). N. B.

Najčitanije iz rubrike