Osijek
OSJEČANKA U POLUFINALU IZBORA ZA NAJLJEPŠU MAMU

Ana Simonović: Majčinstvo je za mene ispunjenje životnog sna!
Objavljeno 27. srpnja, 2017.

Ana Simonović (30) iz Osijeka polufinalistica je drugog zaredom izbora za najljepšu mamu, koji će se održati u Šibeniku 1. i 2. rujna 2017. godine. Ana je majka dvogodišnjeg dječaka Jakova i uspješna poslovna žena, a na izbor se, kaže, prijavila na nagovor prijateljice.

- Na stranici Najljepša mama bio je objavljen natječaj na koji su se mogle prijaviti sve zainteresirane majke koje ispunjavaju osnovni kriterij, a to je majčinstvo. Morale smo poslati svoje fotografije, nakon čega je stručni žiri odabrao polufinalistice – objašnjava Ana dodajući kako nije očekivala prolazak u polufinale jer se prijavila samo kako bi ispunila želju prijateljice.

- Naravno da mi je bilo drago, osobito zato što ću jedina iz Osijeka predstaviti svoj grad i dati poticaj drugim mamama da se prijave sljedeće godine – kaže Ana.

Kao djevojka, Ana se bavila manekenstvom, a tijekom života sudjelovala je na brojnim izborima ljepote. Ipak, ovaj je izbor, kaže, za nju po mnogočemu posebniji od svih ostalih.

- Što se tiče prijašnjih izbora, bio je to nekakav djevojački san, a od svih, ovo mi je sigurno najdraži izbor jer ću se sada predstaviti kao majka. Majčinstvo je za mene ispunjenje životnog sna i ostvarenje najvažnijeg cilja – odgojiti dijete i pružiti mu svu ljubav ovoga svijeta – ističe Ana.

Ova samohrana majka sve slobodno vrijeme provodi sa sinom, a za ljepotu, govori, baš i nema vremena.

- Ljepota ne dolazi izvana, nego iznutra. Osmijeh na licu, vedrina i lijep način ophođenja prema ljudima otvara sva vrata. Važno je posložiti si život te biti sretan i radostan u ulozi majke, što je najvažnije. Ne idem ni u teretanu, a fitnes mi je od četiri popodne do osam navečer kad trčim za sinom – našalila se i dodala kako sa sinom redovito ide na jahanje, plivanje, vožnje biciklom...

Ana ima i zanimljiv i posve neobičan hobi - bavi se izradom ukrasnih kamina od stiropora, čija je namjena ponajprije estetska, ne funkcionalna.

- Sve je krenulo prije dvije godine kada sam prije Božića za sebe izradila jedan primjerak. Nakon što su ga prijatelji vidjeli, oduševili su se, pa sam počela izrađivati kamine i za njih – objašnjava Ana.

U polufinalu će se za prolazak u finale i osvajanje titule najljepše natjecati 24 mame iz cijele Hrvatske. Krunu dobiva jedna iz mlađe kategorije od 23 do 39 godina i jedna iz starije kategorije od 40 do 53 godina. Mame će snimiti i prigodni spot za himnu natjecanja u izvedbi Bojana Jambrošića, a prošlogodišnje natjecateljice uključit će se u program modnom revijom šibenskih dizajnera. Ani, baš kao i njezini najbliži želimo puno uspjeha i da se u rodni Osijek vrati bar s jednom lentom.

Jasenka PEJAKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike