Dome slatki dome
PROMOVIRANJE ZELENIH TRENDOVA

Zaštita okoliša, zdravlja i dobrobit za ljude
Objavljeno 27. srpnja, 2017.

Snježana Turalija, izvršna direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, pridružila se vrlo utjecajnoj skupini svjetskih lidera u građevinskoj industriji i zgradarstvu kao član Upravnog odbora Svjetskog savjeta za zelenu gradnju. Snježana je imenovana u Upravni odbor na temelju njenog istaknutog vodstva i iznimne predanosti u promicanju globalnog pokreta zelene gradnje te posvećenosti za poboljšanje održivosti zgrada, kako u Hrvatskoj tako i na globalnoj razini.

Terri Wills, izvršna direktorica Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, izjavila je: "Snježana je pokazala izvrsno vodstvo na području održivosti i zagovaranju te promicanju zelene gradnje kao jednog od najučinkovitijih odgovora na klimatske promjene. Naš Upravni odbor utjecajna je skupina svjetskih stručnjaka i predvoditelja tržišta koji nadziru rad Svjetskog savjeta za zelenu gradnju te osiguravaju provođenje globalne misije Savjeta promicanjem trendova vezanih uz zelene zgrade za svakoga i svugdje. Snježana je zaslužila svoje mjesto u Odboru kroz izuzetnu predanost i stručnost koju je iskazala na području održivosti u sektoru graditeljstva, te se veselim suradnji s njom i ostalim kolegama članovima Upravnog odbora kako bi ta misija postala stvarnost".

Promoviranje novih zelenih trendova u zgradarstvu i građevinarstvu, Snježana Turalija počela je 2011. godine kao članica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

"Članstvo u Upravnom odboru najveće globalne udruge koja radi na pitanjima zelene gradnje, zaštite okoliša, a time zdravlja i dobrobiti za ljude diljem svijeta, čast je, velika odgovornost i uzbudljiv izazov pri prijenosu znanja od Savjeta za zelenu gradnju iz više od 75 zemalja u Hrvatsku", kaže Snježana nakon izbora.

Upravni odbor Svjetskog savjeta za zelenu gradnju sastoji se od visoko pozicioniranih predstavnika 15 Savjeta za zelenu gradnju koji djeluju diljem svijeta – Americi, Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji, Finskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Sjevernoj Africi, Indiji, UAE, Peruu, Columbiji. Uloga Odbora je da savjetuje i nadgleda organizacijsku strategiju i upravljanje Svjetskog savjeta za zelenu gradnju te da osigura učinkovito djelovanje Savjeta i njegovih članica kao neprofitne organizacije u pružanju i provođenju njegove misije diljem svijeta.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju, koji u Hrvatskoj djeluje od 2009. godine, etablirani je član Svjetskog savjeta za zelenu gradnju od 2015. godine. Ključni cilj rada udruge je predvoditi transformaciju hrvatskog tržišta graditeljstva i nekretnina prema održivosti, promovirajući programe zelene gradnje i tehnologije, međunarodne certifikate LEED, BREEAM i DGNB, kao i integraciju dostupnih i stečenih znanja, iskustva i spoznaja o zelenoj gradnji u projektiranje i dizajn te izvođenje i funkcioniranje građevina u Hrvatskoj. J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike