Sport
RIJEČANI VEČERAS IGRAJU U SALZBURGU

Austrijanci su dobra momčad, ali Rijeka se ne smije nikoga bojati
Objavljeno 26. srpnja, 2017.

Nogometaši Rijeke u utorak su otputovali prema Salzburgu gdje ih večeras (18.45 sati) čeka prvi susret 3. pretkola Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga. Kratkih 40 minuta leta iz Zračne luke na Krku do Salzburga prošli su jako brzo, a nakon dolaska, ručka i kratkog odmora Matjaž Kek svoje je trupe poveo na rad. Riječani su na stadionu u Salzburgu u poslijepodnevnim satima utorka odradili trening te isprobali austrijski travnjak.

- Šanse su 50:50. Salzburg je prvak Austrije, mi Hrvatske i tako se moramo i postaviti. Znamo samo da se ne smijemo bojati nikoga. Ne smijemo podcjenjivati Salzburg, ali ne treba ih niti precjenjivati - poručuje Marko Vešović.

Red Bull je najjači ovosezonski ispit za Riječane. Najbolja austrijska momčad ima kvalitetu, ali i ambiciju zaigrati u Ligi prvaka. No, Riječani su spremni za taj euroizazov.

- Znamo da su odlična momčad, ali idemo ostvariti dobar rezultat pred uzvrat. Svaki gol u gostima mnogo bi nam značio - zaključio je Vešović.

Svjesni su Riječani da neće biti lako, ali dobro otvaranje sezone i četiri pobjede razlog su za optimizam, Kek je sigurno spremio nešto i za Austrijance, a uoči prve utakmice okrenuo je pilu napako i poručio: “Salzburg je lagani favorit”.

- Sigurno nas očekuje vrlo interesantna utakmica dvaju kvalitetnih suparnika. Ne mislim da smo mi bolji od domaćina, čak bih rekao da je Salzburg lagani favorit. Naš je cilj jasan, želimo da se o plasmanu u sljedeći krug odlučuje na Rujevici - kaže riječki trener Kek.

Jeli Rijekina prednost što će u uzvratu biti domaćin.

- To više nije takva prednost kao nekada, vidimo prema brojnim europskim rezultatima da domaći teren više ne predstavlja tako dramatičnu prednost.

Kek jako dobro poznaje austrijski nogomet, a dobro je proučio i večerašnjeg suparnika.

- Imam mnogo informacija o Salzburg u koji je u posljednjih 10-ak godina napravio veliki napredak, znam i kako je počeo cijeli projekt kluba. I stoga veliki komplimenti svima koji su bili uključeni u tu priču.

Jesu li nogometaši Rijeke pomalo umorni od ritma igranja na hrvatskim i euroterenima.

- Ma tko može biti umoran uoči ovakvih utakmica. Ovo je za sve igrače veliki izazov, igrat ćemo u sjajnom ambijentu, svi se mobilizirati 120 posto. Odluka će pasti na Rujevici, a uzvrat želimo dočekati s pozitivnim rezultatom - dodao je Kek.

Rijeka je u sezonu ušla s 4-0, a impresivan je i Salzburg koji je također sezonu otvorio s četiri pobjede u četiri utakmice, uz gol razliku 15:0. U Ligi prvaka dvaput su s 3:0 pobijedili malteški Hibernians, u kupu DSC sa 7:0, a u prvom kolu Bundeslige svladali su u gostima WAC s 2:0. I. Liović

Simon Sluga

vratar Rijeke

Treba biti realan i vidjeti što će donijeti prva utakmica, nadamo se dobre stvari za nas pred uzvrat na Rujevici.

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike