Sport
RK NEXE POČEO PRIPREME

Start bez trenera Hrvoja Horvata i četvorice igrača
Objavljeno 26. srpnja, 2017.

Uobičajeno, kao i proteklih niz godina, pripreme rukometaša NEXE-a počele su na igralištu županijskog nogometnog prvoligaša FEŠKA-a u Feričancima. Igračima, stručnom stožeru, članovima uprave i onima koji su stalno uz klub obratio se predsjednik viceprvaka Hrvatske Josip Ergović. Novim je igračima poželio brzu prilagodbu, a svima zajedno dobro zdravlje i još bolje rezultate, među kojima je iskorak igranja skupine EHF Kupa, uspješan niz u SEHA ligi te Hrvatskoj ligi za prvaka i Kupu. U opravdanoj odsutnosti trenera Hrvoja Horvata, koji kao izbornik s juniorskom reprezentacijom Hrvatske postiže odlične rezultate na Svjetskom prvenstvu u Alžiru, igračima se obratio pomoćni trener Franjo Lelić. Nakon njega je kondicijski trener profesor Mirko Krolo s igračima krenuo na feričanački travnjak, koji je jedan od najboljih u ovom dijelu Hrvatske. Za četvrtak je zakazana prijateljska revijalna nogometna utakmica našičkih rukometaša i feričanačkih nogometaša. Našički su rukometaši nebrojeno puta dokazali da im nogomet nije stran, te kako ga vrlo rado upražnjavaju u dvorani Kralja Tomislava, pa su izazvali “feškovce”. Na prvom treningu bili su: Saša Barišić-Jaman, Ante Gadža, Josip Jurić-Grgić, Albin Eter, Aljaž Lavrić, Patrik Leban, Perica Lelić, Marko Mrđenović, Kristijan Pilipović, Matko Rotim, Ivan Sršen, Vedran Zrnić te mladi Marko Greganić, Ivan Poljak i Ivan Vulić. Zbog obveza u reprezentativnim selekcijama na prvom okupljanju nije bio Marin Jelinić, Ivan Koncul, Borna Manci-Mičević i Marin Šipić.

Prve pripremne utakmice NEXE će odigrati s mađarskim Komlom (2. i 5. kolovoza), a potom će Našičani (od 11. do 19. kolovoza) biti na turneji po Austriji, gdje će igrati turnir u Beču, a potom dva susreta s rukometašima Graza. “Generalka”, uoči starta SEHA lige s PPD Zagrebom u Našicama, bit će turnir u Kanjiži (od 24. do 27. kolovoza). S.Sobodić

REDOVITA SKUPŠTINA

Nakon prozivke RK NEXE je održao redovitu klupsku Skupštinu kojoj je nazočio novi našički gradonačelnik Josip Miletić. Na Skupštini su naglašeni vrlo dobri rezultati kojima NEXE na najbolji mogući način predstavlja grad Našice, ali i osječko-baranjsku županiju, u kojima je godinama jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva. S.S.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike