Osijek
KONAČNO ZATVORENI ULAZI U KOŽARU

Hoće li palete na prozorima i vratima zaustaviti vandale?
Objavljeno 26. srpnja, 2017.

Prije desetak dana Donjograđane je razveselio prizor koji čekaju već godinama - konačno su zatvoreni ulazi u zgradu bivše Kožare. Podrumski i prizemni prozori kroz koje su godinama u staru tvornicu ulazili beskućnici i tinejdžeri zakucani su drvenim paletama.

No, da bi do toga došlo, čini se, moralo se najprije dogoditi da unutar jednog mjeseca u Kožari vatrogasci gase čak dva požara.

- Godinama smo upozoravali kako je nužno zgradu dobro zatvoriti jer je ona s vremenom postala okupljalište osoba koje svojim ponašanjem izazivaju veliku opasnost. Zgrada je još uvijek puna stare drvene stolarije, a i u podrumskim prostorijama nalaze se kemikalije koje mogu izazvati ozbiljnu štetu za čitavo područje Donjeg grada ako se zapale. Valja napomenuti da se Kožara nalazi uz osnovnu školu, usred spleta ulica s obiteljskim kućama te neposredno uz veliko stambeno naselje! Zadovoljni smo da su ulazi zatvoreni. Sljedeći je korak da lokaciju redovito obilaze policijske patrole. Naše iskustvo pokazalo je kako je to najbolji recept za rastjerivanje onih koji borave na ovakvim, napuštenim lokacijama - kaže Pero Čeman, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Osijek, odakle ponovno stiže apel nadležnim da se pobrinu i za druge napuštene i godinama zapuštene komplekse kojih je u Osijeku, nažalost, velik broj.

Poput upravne zgrade Analita, također u Donjem gradu, bivšeg Getroa te ostataka Poljoprivrednog instituta.I. Solar

Možda ste propustili...

“LAŽI O SRPSKOM ANTIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU”

O knjizi Mihovila Biočića u Osijeku

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

Najčitanije iz rubrike