Regija
ŽUPAN ANUŠIĆ U OPĆINI FERIČANCI

Prioritet su kanalizacija i završetak poslovne zone
Objavljeno 25. srpnja, 2017.

FERIČANCI

Župan Ivan Anušić sa suradnicima jučer je posjetio Općinu Feričanci i održao radni sastanak s načelnikom Markom Kneževićem i njegovim zamjenikom Ivanom Kapraljevićem te predsjednikom Općinskog vijeća Marinom Benićem i njegovim zamjenikom Tomislavom Gregurićem, a nazočili su i pojedini općinski vijećnici. Načelnik Knežević pobrojio je projekte koji su u provedbi ili su u planu, a na popisu prioriteta je završetak izgradnje kanalizacije koja traje 12 godina te izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni. Za kanalizaciju Općina je od Hrvatskih voda dobila 1,9 milijuna kuna, ali nedostaje još oko 5 milijuna kuna da se dovrši kompletna mreža i izgradi pročistač otpadnih voda, dok je u poslovnoj zoni najpotrebnije sagraditi dvije trafostanice. U Općini se nadaju da će dobiti financijsku pomoć ili lobističku potporu Županije ne samo za ova dva kapitalna projekta nego i za obnovu postojeće te izgradnju nove javne rasvjete u Feričancima, ali i za otvaranje ljekarne koja ne radi dvije godine.

Općina ima u planu sagraditi i parkiralište kod groblja te nogostup u centru Feričanaca, a rekonstrukcijom nerazvrstane ceste u vinogradskom predjelu Goveđa glava modernizirati dvije feričanačke ulice. Potrebna su joj sredstva i za uređenje fasadne ovojnice na društvenim domovima u naseljima Vučjak Feričanački i Valenovac, a očekuje i asfaltiranje tucaničke ceste od naselja Valenovac do spoja s državnom cestom.

- Jedna od ključnih stvari je svakako završetak izgradnje maratonske kanalizacije te gradnja poslovne zone. Županija je i do sada bila partner Općini Feričanci i nadam se da će suradnja biti još bolja te da će nastaviti sufinancirati većinu investicija na području općine – kazao je načelnik Knežević te dodao kako se nada da će Općina Feričanci biti i kotačić državnog projekta Slavonija.

S tim se složio i župan Ivan Anušić, koji je nakon sastanka rekao da mu se sviđa ta nova energija te kako zasigurno ima mnogo posla i zajedničkih projekata za Županiju i Općinu Feričanci u budućem razdoblju.

- Drago mi je da Općina Feričanci ima želju i volju te će zbog toga imati dobar tretman Županije. Spremni smo pomoći Općini, koja sa svojom inicijativom gradi budućnost - poručio je župan Anušić. Istaknuo je da će konkretne investicije biti financirane u ovoj godini iz županijskog proračuna, a za neke je projekte Županija spremna Općini Feričanci ponuditi administrativnu i logističku potporu.

- To se odnosi na projekte na nacionalnoj i na razini EU fondova. Projekti EU su sustav koji ne dopušta nikakve pogreške i spremni samo pomoći Općini Feričanci da prođu – zaključio je župan Ivan Anušić. S. Fridl

Nagodinu obnova škole

Na kraju sastanka župan je istaknuo da početkom 2018. godine kreće rekonstrukcija zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora u Feričancima, projekt vrijedan 3,8 milijuna kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike