Osijek
RADIONICA U DOMU TEHNIKE

Slažu “legiće” i dobro se zabavljaju
Objavljeno 24. srpnja, 2017.

U okviru 15. Ljeta u Domu tehnike, organiziranog u vrijeme školskih praznika s ciljem kvalitetnog korištenja slobodnog vremena, ovaj je tjedan na redu sastavljanje i programiranje Legovih modela. U ponedjeljak smo u Domu tehnike zatekli četrnaest vrijednih osnovaca, od četvrtog do sedmog razreda, dok barataju “legićima”.

- Ovih pet dana slažemo Legove komplete, nešto prema uputama, a nešto samostalno. Programiramo uz pomoć računala nekakve automatske radnje. Imamo i monster-komplete, odnosno Legove robote, kojima su klinci oduševljeni. Prošle smo godine sastavljali robotsku ruku, ove ćemo pokušati nešto drugo - rekao nam je voditelj radionice Daniel Vidaković.

Dodaje kako među polaznicima ima onih koji su “majstori” u slaganju, ali i početnika. No, svi su jednako dobrodošli.

- Poanta je ovih radionica vježbanje motorike prstima i razmišljanje. To su prilično kvalitetne igračke i može se dosta toga naučiti. Najviše imamo Lego Technic modela, koji nas upoznaju s mehanizacijom i strojarstvom: kako funkcioniraju omjeri zupčanika, motorići koji to sve pokreću, pneumatika... Uglavnom, mogu se dokazati neki zakoni fizike u modelima - zaključuje Vidaković.

Dodajmo i to da sljedeća radionica kreće u ponedjeljak, 31. srpnja, a tema joj je 3D modeliranje i printanje. Besplatna je za učenike sedmih i osmih razreda, a za sve ostale polaznike cijena je tjednog programa 60 kuna. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas