Mozaik
AMERIČKA KINA

Nolanov ratni film "Dunkerque" s Harryjem Stylesom je najgledaniji
Objavljeno 24. srpnja, 2017.

"Dunkerque", film o evakuaciji 400.000 britanskih vojnika u Drugom svjetskom ratu, izbio je na vrh sjevernoameričke ljestvice najgledanijih filmova, sa zarađenih 50,5 milijuna dolara tijekom prvog vikenda prikazivanja, pokazuju privremeni podatci koje je u nedjelju objavio Exibitor Relations. Kritika je oduševljena filmom britanskog redatelja Christophera Nolana u kojemu glumi i pjevačka zvijezda Harry Stiles, član popularne britanske pop-skupine One Direction.

Radnja filma, koji od 20. srpnja igra i u našim kinima, počinje sa stotinama tisuća britanskih i savezničkih vojnika u klopci. Neprijateljske snage su ih okružile, zatočeni su na plaži i našli su se u bezizlaznom položaju. Priča se odvija na tlu, moru i u zraku. RAF-ovi poznati Spitfire zrakoplovi napadaju neprijatelja u zraku iznad kanala, pokušavajući zaštititi vojnike ispod njih koji se ne mogu obraniti. Istovremeno, stotine civilnih i vojnih brodica kreću prema plaži u očajničkom pokušaju spašavanja, riskirajući vlastite živote u utrci s vremenom kako bi spasili barem dio svoje vojske.

Nolan je režirao prema vlastitom scenariju, koristeći spoj IMAX kamera i filmske vrpce od 65mm kako bi oživio priču. Film su producirali Emma Thomas i Nolan, dok je Jake Myers bio izvršni producent. U filmu "Dunkerque" nastupaju glumci različitih generacija, kao što su Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Aneurin Barnard, James D’Arcy, Barry Keoghan, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance i slavni Tom Hardy.

Na drugom mjestu po gledanosti je komedija "Girls Trip" s Queen Latifah i Jadom Pinkett Smith, suprugom Willa Smitha, s 30,37 milijuna dolara. "Spider-Man" je pao na treće mjesto s 22 milijuna dolara, tri tjedna nakon početka prikazivanja u kinodvoranama (ukupno 251,7 milijuna). T.K.

Možda ste propustili...

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana