Regija
JEDNA OD NAJOMILJENIJIH LJETNIH DESTINACIJA

Belišćanski bazen - mjesto za bijeg na +30 Celzijevih
Objavljeno 24. srpnja, 2017.

BELIŠĆE - Temperature više od 30 stupnjeva Celzijevih za stanovništvo Valpovštine signal su za odlazak na belišćanski bazen.

Atraktivna ljetna lokacija koja je već gotovo četiri desetljeća najomiljenije ljetno okupljalište stanovnika Valpovštine, ali i susjednih krajeva, i ove je godine za toplih ljetnih dana najsličnija mravinjaku, u kojemu se jedni rashlađuju, drugi uče plivati, a treći bezbrižno plutaju u krugu prijatelja i zabavljaju se na sve moguće, zamislive i nezamislive, načine. I sve to po iznimno prihvatljivoj cijeni, koja se godinama ne mijenja kako bi se i stanovništvu slabije ekonomske situacije omogućilo da uživa u rashlađivanju na gradskom bazenu kada je ionako svake godine sve manje onih koji si mogu priuštiti uživanje u čarima Jadranskog mora.

Svake godine djelatnici gradske komunalne tvrtke Kombel, koja gospodari bazenom, ulažu velik trud ne bi li do početka kupališne sezone u lipnju ovoj staroj dami napravili kvalitetan “face-lifting”, dotjerali je, servisirali uređaje, postrojenja i opremu. Bazen je tako spreman za prihvat sve brojnijih kupača i gostiju, a uz “olimpijac” dovoljno je prostora za osvježenje i na suncu i u hladu borova. Ovdje je dovoljno mjesta i za mališane i za njihove roditelje, ali i za sve one koji žele prije svega dobar provod ili pak aktivan odmor uz rekreaciju u odbojci na travi ili nogometu.

Petnaestak zaposlenih na bazenu skrbi se i da se osim uobičajnih sportskih sadržaja, poput nogotenisa, sprava za vježbanje, nogometa i tenisa koji se mogu igrati na terenima uz bazen, ovdje tijekom ljetnog razdolja u dnevnim i večernjim terminima održavaju različite popularne manifestacije i okupljanja.

Osim toga, svakog se radnog dana od 9 do 11 sati održava škola plivanja uz stručne voditelje, u kojoj je za više od tri i po desetljeća naučilo plivati više od 5000 mališana i, što je još važnije - u povijesti ovog kupališta nije zabilježen ni jedan slučaj utapanja, a spasilačka služba ustrojena je od prvog dana rada bazena, u kojemu se za sunčanih dana zabilježi između 1500 i 2000 kupača dnevno.

Belišćani ne kriju da im je žao to što kupališna sezona na bazenu uvijek prekratko traje i da priželjkuju da Europski grad sporta 2017. dobije i natkriveni bazen, u kojemu bi mogli uživati tijekom cijele godine. Riječ je o višemilijunskoj investiciji koju Grad Belišće nije u mogućnosti sam isfinancirati, no o njoj se godinama intenzivno razmišlja i pokušavaju su naći rješenja da se zatvorenim bazenom dodatno obogati turističko-rekreativna ponuda grada papira i sporta.

Lidija Aničić

Welness, masaža, sauna, solarij

Uz redovnu ponudu na bazenu, posjetiteljima su na raspolaganju i dodatni sadržaji poput welness kutka, gdje je ponuđeno više vrsta masaža, sauna te solarij, koji su posjetitelji odlično prihvatili. Tu je i odlična ugostiteljska ponuda hrane, pića i različitih drugih osvježenja, koji uz dobro društvo duge i vruće ljetne dane čine kraćim i ugodnijim.

5

tisuća mališana u više od tri i pol desetljeća naučilo je plivati na belišćanskom bazenu

1,5 - 2

tisuće kupača dnevno posjeti belišćanski bazen u potrazi za ljetnim osvježenjem

Belišćanima je kupališna sezona prekratka pa priželjkuju i zatvoreni bazen

Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike