Osijek
ZA PJEŠAKE I BICIKLISTE

Izgradnja staza na južnim ulazima u grad dobro napreduje
Objavljeno 24. srpnja, 2017.

Intenzivno se radi na novim pješačko-biciklističkim stazama kojima će se prigradska naselja povezati s Osijekom. Riječ je o dvama gradilištima na južnom dijelu grada - Vinkovačkoj ulici u Brijestu i Industrijskoj zoni na “Čepinskoj”.

Na Vinkovačkoj se radi druga dionica jer je prošle godine spojena Industrijska četvrt do Centralnog groblja. Ta nova dionica ide od Centralnog groblja do Brijesta i kroz to naselje. Tako bi se trebalo u konačnici spojiti s već napravljenom antunovačkom biciklističkom stazom.

Isti se tip komunalne infrastrukture gradi i na ulazu u grad iz smjera Čepina, preciznije Livane. I Općina Čepin ovih dana inteznivno radi na svojim dionicama biciklističke staze, što bi u konačnici spojilo Čepin, od njegovog središta pa dijelom preko Livane, s Osijekom. Inače, mreža je biciklističkih staza planirana u većoj kilometraži od ove postojeće s dionicama koje trenutačno grade.

Podsjetimo, u Osijeku je riječ o šest milijuna kuna koje se investiraju u dva gradilišta gdje Grad Osijek pravi novih 5,5 kilometara biciklističkih staza. Kako se moglo čuti iz gradske uprave s početkom radova u lipnju, nova bi gradska infrastruktura trebala biti završena u tri mjeseca, što će reći tijekom ovih ljetnih mjeseci.

Investicija je ukupno vrijedna šest milijuna kuna, s tim što ju u iznosu od 1,6 milijuna kuna sufinancira MUP iz svoga fonda za sigurnost prometa.

D. Pejić

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike