Osijek
TRADICIONALNI ISPRAĆAJ U ISUSOVAČKOJ KLASIČNOJ GIMNAZIJI

Svi su maturanti u ljetnom roku položili državnu maturu
Objavljeno 24. srpnja, 2017.

Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku, tradicionalno, svoje je maturante prigodom podjele svjedodžbi svečano ispratila krajem prošlog tjedna. Pozdravne su govore održali zamjenik ravnatelja Alen Šimičić, prof. povijesti i latinskog, te razrednice četvrtih razreda Rahela Janson Lozančić, prof. biologije i kemije, i Elvira Klarić, prof. engleskog jezika i književnosti. Maturantima su poručili kako su ponosni na njih, da vjeruju u njih i da iz Hrvatske ne odlaze te da se u životu drže Šenoine pjesme “Oj, budi svoj”.

- Smatramo da naša škola ima obvezu na lijep i svečan način ispratiti učenike. Izuzetno smo ponosni na to što su svi maturanti uspješno položili državnu maturu u ljetnom roku i što će se upisati na željene fakultete – poručio je zamjenik ravnatelja.

Svečana je proslava bila u dvorištu škole, u kojoj su i ovaj put sudjelovali roditelji, braća, sestre, bake, djedovi i prijatelji maturanata. Maturanti su bili odjeveni u tamnoplave toge s kapama, kao i njihovi razrednici te zamjenik ravnatelja, dok su drugi profesori bili odjeveni u crvene toge. Svi su maturanti dobili svjedodžbe i crvene ruže. Na kraju je zamjenik ravnatelja proglasio završetak srednjoškolskog školovanja za svih 53 maturanata Isusovačke klasične gimnazije, nakon čega su simbolično bacili kape u zrak. J. Pejaković

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike