Sport
VINKOVAČKA NEMOĆ NA MAKSIMIRU

Cibalia nije imala čime zaprijetiti
Objavljeno 21. srpnja, 2017.
Domaćin poveo iz sumnjivog jedanaesterca, pa do kraja se lako obračunao s cibalijašima

Nogometaši Cibalie doživjeli su još jedan uvjerljiv poraz u metropoli. Dinamo je i ovaj puta bio bolji i jači, no ono što bode u oči je prvi pogodak domaćina. Suci ni ovoga puta nisu bili naklonjeni Vinkovčanima, jedanaesterac u 11. minuti kojeg je svirao Dario Bel bio je dvojben, a tu je situaciju Hodžić pretvorio u 1:0 za Dinamo.

Reći će neki “sve je isto ko' i lani”. Ista ekipa na okupu za dvojbenu situaciju - Dinamo, Cibalia, Soudani i osječki sudac. Ovoga puta nije bio Batinić, nego Bel. Podsjetimo, puno je kontroverzi bilo nakon prošle prvenstvene utakmice između cibalijaša i dinamovaca kad je u Vinkovcima Soudani pred kraj susreta odglumio penal, a Batinić ga svirao i poklonio pobjedu Zagrepčanima. Ovoga puta Bel nije svirao ništa u 90., ali jest u 11. i pogurao Dinamo do vodstva.

 

 

 

Imao je Dinamo od prve sekunde izrazitu terensku inicijativu, a nogometaši Cibalije kada bi osvojili loptu gubili bi je već nakon drugog dodavanja, ako ne i prije. U petoj minuti Pervan je sam sebi stvorio priliku na nekih 13 metara, ali kad je htio šutirati, promašio je cijelu loptu. Kazna je stigla jako brzo. U 11. minuti na sceni je opet odlični glumac Soudani koji je itekako izvježbao padanje protiv Cibalije i ponovo je prevario suca. Alžirac je krenuo naprijed, Šubarić se bacio, Soudani pao, ali kontakta nije bilo. No, Bel je pokazao na bijelu točku, a Hodžić pogodio. Četiri minuta kasnije priliku je imao Soudani, ali loptu volejom šalje loptu preko gola. Prvi udarac na gol Livakovića Cibalia je imala u 21. minuti kada je s vrha šesnaesterca pokušao Galić. U 23. minuti već je 2:0 na Dinamo. Opet je na sceni Soudani, odlično upošljava Fernandeza takve prilike ne promašuje. Potom u sudaru Šubarića i Hodžića stradao je vratar Cibalije koji je zbog udarca u glavu morao napustiti igru. U 42. minuti Cibalia je imala priliku, Galić je sam prošao po lijevoj strani i ušao u šesnaesterac da bi potom njegov šut završio pored gola. U 43. minuti Dinamo je zabio novi pogodak, a strijelac je bio Hodžić. U toj situaciji Cibalia je ostala bez još jednog igrača, stradao je Tomašević i nakon prvog dijela je ostao u svlačionici.

U nastavku susreta Dinamo je i dalje superioran, ali bez većih prilika. Cibalia pokušava parirati rastrčanom domaćinu, ali je to sve bilo kratkog daha, tek pokoja bolja akcija koja u pravilu završavala prije zone šuta. Za novi pogodak Dinama čekalo se do 71. minute kada je Gojak navukao dvojicu igrača na sebe i potom nesebično dodao Ćoriću koji mirno poentira za konačnih 4:0.

Antun GRGIĆ

ZAGREB - Stadion Maksimir. Gledatelja: 2000. Sudac: Dario Bel (Osijek). STRIJELCI: 1:0 Hodžić (11-11m), 2:0 Fernandez (23), 3:0 Hodžić (43), 4:0 Ćorić (70). ŽUTI KARTONI: Moro (Dinamo); Crvenih kartona nije bilo.

DINAMO                    4  (3)

Livaković, Soudani (od 60. Ćorić), Sosa, Antolić, Gojak, Hodžić (od 77. Fiolić), Sigali, Benković (od 68. Rrahmani), Moro, Stojanović, Fernandes.

CIBALIA                      0

Šubarić (od 29. Brkić), Karamarko, Zgrablić, Tomašević (od 46. Peričić), Čuljak, Muženjak, Mišić (od 63. Dabro), Plum, Pervan, Galić, Štrkalj.

1:0

Nova gluma Soudania. Izašao je sam pred Šubarića i pao, čini se prije kontakta, no sudac Bel je nasjeo i dosudio penal. Točan izvođač bio je Hodžić

2:0

Odlično proigravanje Sudania za Fernadeza koji sam izbija pred Šubarića i mirno poentira uz suprotnu stativu

3:0

Ponovo Soudani šalje loptu u rupu za Gojaka, ali u posljednji tren Tomašević izbija, na žalost opet ju stiže Gojak i centrira za Hodžića koji glavom povećava vodstvo Dinama

4:0

Sve je napravio krilni napadač Gojak koji je pripremio čistu priliku za Ćorića koji mirno zabija

Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike