Sport
NAKON LUZERNA U PULU

Istra će biti opasna, ali samo
koliko joj Osijek to dopusti
Objavljeno 22. srpnja, 2017.

Nogometašima Osijeka događaji se smjenjuju filmskom brzinom. Još nisu do kraja posložili dojmove iz susreta protiv Luzerna, a već dolazi novi posao. Osječane čeka prvenstveni susret protiv Istre 1961, u Puli. U njemu će bijelo-plavi pokušati napraviti dvije stvari – izbjeći negativni efekt koji znaju ostaviti europska iskušenja te popraviti dojam iz prvenstvene premijere na kojoj je Rudeš iz Gradskog vrta odnio bod.

Vremena za odmor Osijek je imao malo, a trener Zoran Zekić gotovo ništa za ozbiljnu pripremu te utakmice. No, zato je kiselo zaključio:

- Valjda ću sada smjeti mijenjati momčad?

Sarkazam. Nisu treneru baš sjele kritike zbog određenih poteza u izboru momčadi za susret protiv Rudeša, pa koristi svaku priliku da malo podbode.

No, čini se kako Zekić razmatra mogućnost rotacija. Ništa čudno, jer neki od igrača odigrali su baš sve minute u prvih pet ovosezonskih utakmica. Naravno, za kakve će se promjene Zekić odlučiti, još je rano govoriti, jer tek treba vidjeti u kakvom su dečki stanju nakon boja u Luzernu. Jedna od opcija jest da prvi put u dresu Osijeka vidimo Nikolu Jambora u veznom redu. Nije isključeno da će i Lopa dobiti predah, jer još uvijek traži pravu formu, a moguće su promjene i u napadačkom trozupcu. Ejupi će gotovo sigurno biti unutra. Razloga za to je više. Makedonac je u pravoj golgeterskoj formi i to treba čuvati, a to je moguće samo ako igra. Osim toga, on je pravi otrov za Puljane, jer im uredno zabija kada se sretne s njima.

- Moramo sad zaboraviti Luzern, a još više PSV, makar će to biti teško, jer se svima nama mota po glavi taj sljedeći europski susret. Međutim, moramo se koncentrirati isključivo na utakmicu protiv Puljana, jer ona nam je itekako važna nakon što smo na stratu prvenstva izgubili dva boda protiv Rudeša - kaže Muzafer Ejupi, najbolji strijelac bijelo-plavih.

Uglavnom, ne treba se iznenaditi ako će Zekić malo izmiješati karte kada je momčad u pitanju. Međutim, to ne bi smjelo utjecati na ambicije Osječana u Puli.

Osječani su prošle sezone slavili u oba susreta na pulskom stadionu. Ona pobjeda pred sam kraj prošle jeseni bila je začinjena i jednom od najboljih igra bijelo-plavih te sezone. No, sada su okolnosti drugačije. Osijek u Pulu dolazi nakon europske utakmice, nedostajat će svježine, ali ne bi smjelo nedostajati motiva.

- Moramo dati sve najbolje od sebe, jer iznimno je važno na početku sezone zauzeti što bolje startne pozicije za ono što nas kasnije čeka u prvenstvu. Naravno, Puljani će imati svoje želje i računicu, jer su i oni krenuli s porazom. Teško je procijeniti njihovu pravu snagu, jer su izgubili od Dinama, pa baš zato moramo biti na visokoj razini. Koliko budemo dopustili Istri 1961, toliko će oni biti opasni za nas. Vjerujem kako smo sposobni doći do prve pobjede u novoj sezoni domaćeg prvenstva - kazao je Muzafer Ejupi.

D. Keler

ISTRA 1961-OSIJEK

Početak: Nedjelja, 21 sat

Ivušić-Malenica

Miloš - Šorša

Mitrevski - Škorić

Gojković - Barać

Bertoša - Barišić

Puclin - Jambor

Prelčec - Mudražija

Kitanovski - Grezda

Maksimović - Lopa

Gržan - Bočkaj

Matjaž - Ejupi

Stadion: Aldo Drosina

Kapacitet: 8923

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Najčitanije iz rubrike