Regija
NOVA SVJETSKA MEDALJA ZA FERAVINO

U Meksiku dvostruko zlato za Frankovku Miraz 2012.
Objavljeno 22. srpnja, 2017.

FERIČANCI - Na poznatom svjetskom ocjenjivanju vina u Meksiku (Alfombra Roja), Feravino je osvojilo dvostruko zlato za sortu koja je zaštitni znak vinarije. Nagradu je dobilo vino Frankovka iz linije Miraz berba 2012. Ove godine na tradicionalno ocjenjivanje vina pristigla su 224 vina iz različitih svjetskih vinskih regija. U ocjenjivačkom žiriju sudjelovalo je 36 priznatih somelijera, a vina su ocjenjivali metodom slijepog kušanja.

Dvostruko zlato za frankovku posebno je značajna nagrada. Rezultat je to velikih ulaganja i truda stručnjaka uloženog posljednjih godina upravo u unaprjeđenje kvalitete ove sorte, ali i nastupa na brojnim specijaliziranim sajmovima. Upravo Frankovka Miraz kontinuirano potvrđuje svoju vrhunsku kvalitetu kroz brojna odličja.

- Frankovka je tipična, ali, nažalost, podcijenjena sorta u kontinentalnom dijelu Hrvatske, i samo su joj se rijetki, poput naše vinarije, strastveno posvetili – istaknuo je direktor prodaje Feravina Luka Vrga.

I na ovom natjecanju Feravino je pokazalo da su prepoznali potencijal frankovke kao sorte koja polako, ali sigurno zauzima svjetske pozicije kao vrhunsko hrvatsko crno.

- Naša je Frankovaka sve traženija u Meksiku, jer izvrsno ide uz njihova pikantna jela. Prepoznali su je u europskim zemljama pa je prva veća količina ovog vina iz linije Dika otišla u Francusku, jednu od najpoznatijih vinskih zemalja - kaže Vrga, i dodaje da su među malobrojnima koji su plasirali svoja crna vina baš u pokrajinu Bordeaxu.

Vina Feravina piju se i u Njemačkoj, Nizozemskoj, Poljskoj i Ukrajini. Osim u Uniji vina Feravina imaju poklonike i Meksiku i u SAD-u. S. Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana