Osijek
GOST OSIJEKA: PROF. DR. SC. FERENC KUHN, OFTALMOLOG

Svjetski priznati stručnjak operira u Oftalmološkoj poliklinici dr. Baloga
Objavljeno 22. srpnja, 2017.

Kada je dr. med. Slaven Balog, spec. oftalmolog prije koju godinu otvorio Oftalmološku polikliniku, što je bilo ulaganje vrijedno milijun eura, bilo je jasno kako je to i pravi poduzetnički pothvat. Uz najmoderniju opremu tada dostupnu na tržištu, što je omogućilo medicinske usluge koje nisu bile dostupne u našoj regiji, dr. Balog najavio je i gostovanje vrhunskih stručnjaka. Sada su ta gostovanja dosegnula novu razinu.

Gost klinike bio je svjetski priznati oftalmolog, prof. dr. sc. Ferenc Kuhn. Na poliklinici dr. Baloga obavio je dvije operacije vezano uz bolesti stražnjeg segmenta oka, što mu je i uža specijalnost.

Dr. Kuhn je predsjednik Međunarodnog društva očne traume, matično mu je sveučilište u Pečuhu, a ima akademske obveze u Poljskoj i Srbiji. Pola godine provodi u Europi, drugu je polovinu aktivan u SAD-u.

- Možemo se pohvaliti da smo uspjeli dobiti novog člana našeg tima. Od početka godine s njim smo bili u pregovorima da za njegova boravka u Europi jednom mjesečno posjeti našu kliniku i odradi operativne zahvate koji mu budu interesantni. I još se jednom potvrđuje kako je veličina takvih velikih ljudi u tome što su jednostavni i pristupačni - ne skriva dr. Balog.

No, posve je jasno kako Kuhn ne dolazi u Osijek obavljati zahvate samo zbog kurtoaznog poziva.

- Naravno da poliklinika i sala u kojoj operiramo treba zadovoljavati određene standarde i raspolagati svim potrebnim instrumentarijem. Obavili smo dvije operacije na stražnjem segmentu oka za koje se pokazalo da bi, u slučaju da se ne intervenira, moglo doći do gubitka vida - kaže dr. Kuhn, a onda otkriva svoje razloge zbog kojih je pristao biti dijelom osječkog tima.

- Gledao sam dr. Baloga i njegov tim kako rade, i ono što mi se svidjelo jest to da oni nisu samo kirurzi, nego doista vode brigu o cjelokupnom stanju pacijenta. Naime, nemali broj liječnika upada u zamku u kojoj je bolest, a ne pacijent na prvom mjestu. I stoga sam ocijenio da naša suradnja može ići u dobrom smjeru - hvali Osječane dr. Kuhn. D. Kuštro

OSJEČKI ĆE LIJEČNICI U PEČUH

Za polikliniku dr. Baloga ova je suradnja izrodila još jednu priliku. Naime, liječnici koji su redoviti dio Balogova tima dobili su priliku te će pratiti Kuhnov operacijski rad i na matičnoj klinici u Pečuhu. “I to nam ubrzano donosi nova saznanja”, zaključuje dr. Balog.

Dr. Kuhn pola godine provodi u Europi, drugu je polovinu aktivan u SAD-u. Matično mu je sveučilište u Pečuhu

Najčitanije iz rubrike