Crna kronika
POLICIJA SAVJETUJE OPREZ

Ukrala iPhone iz otključanog automobila
Objavljeno 22. srpnja, 2017.

Sve češće iz policije stižu informacije o krađama iz otključanih vozila. Iako se dio lopova pronađe, neki ipak ostanu nekažnjeni, no štetom budu “kažnjeni” vlasnici vozila koji ih nisu zaključali prije no što su otišli iz njih.

Požeška policija otkrila je jednog lopova koji je iskoristio priliku.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom s područja Pleternice koju se sumnjiči da je 6. lipnja, oko 18 sati u Ulici Franje Cirakija u Požegi, iz nezaključanog osobnog automobila, ukrala mobitel marke iPhone i time oštetila 38-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna - doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske. Baranjski pak policajci još uvijek tragaju za osobom koja je u subotu, 15. srpnja u večernjim satima, u Ulici kralja Tomislava u Mecama, iz otključanog automobila belomanastirskih registarskih oznaka ukrala mobitel 27-godišnjaka. I ovaj mobitel vrijedi nekoliko tisuća kuna.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, iz Policijske uprave osječko-baranjske savjetuju vlasnicima automobila da torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu, npr. sjedalima i policama vozila, jer su tako ostavljeni predmeti dobar mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će biti nanesena može biti veća od vrijednosti ovih stvari.

Zlatni nakit, novac, foto i videooprema, prijenosna računala, torbice također su česti predmeti krađe iz vozila.

Sandra LACIĆ
UVIJEK ZAKLJUČAJTE AUTOMOBIL

Iz policije ističu da obvezno treba zaključati automobil kada ga se ostavlja, pa čak i za kratko vrijeme odsutnosti, primjerice odlazak na kiosk, u trgovinu, dječji vrtić i slično, jer kradljivac može tih nekoliko minuta iskoristiti za krađu.

- Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima. Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika. Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora, a ako imate mogućnost, izvucite audio i videoopremu iz vozila. Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu, a prtljagu stavljajte u vozilo neposredno prije putovanja. Uključite alarmni uređaj - savjetuju iz policije.

mamac

I VLASNICI AUTA “POMAŽU” LOPOVIMA

Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike