Mozaik
UDRUGA KAMP

Požega: “Žestoko protiv vrućine”
Objavljeno 22. srpnja, 2017.

Kultni bendovi metal, punk i rock-scene iz različitih gradova Hrvatske nastupit će na glazbenoj manifestaciji “Žestoko protiv vrućine” koju 11. godinu zaredom organizira udruga KAMP u okviru Požeškog kulturnog ljeta, a održat će se u subotu, 22. srpnja, u Tom klubu Požega. Program se odvija uz potporu Ministarstva kulture i Turističke zajednice grada Požege, a protiv vrućine ove godine sviraju Motus Vita Est iz Zagreba, Po’ metra crijeva iz Rijeke, Punk Fu Bjelovar i Zamak iz Požege. Ljubitelji žestoke glazbe na ovom će koncertu imati priliku i sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj su glavne nagrade ulaznice za nadolazeći festival u Orahovici – Ferragosto Jam.

Inače, požeška udruga KAMP već deset godina u okviru Požeškog kulturnog ljeta organizira uspješne koncerte metal, punk i rock-scene i tako obogaćuje ponudu zabave za mlade u ovome gradu. Dosad su na manifestaciji “Žestoko protiv vrućine” nastupili brojni bendovi iz Hrvatske i susjednih zemalja razvijajući se tako u prepoznatljiv ljetni alternativni događaj koji podupire i Ministarstvo kulture uz redovitu potporu lokalne turističke zajednice i drugih manjih sponzora.

Zagrebački će najstariji živući punk bend u Hrvatskoj Motus Vita Est nakon 29 godina opet nastupiti u Požegi, a njihov aktualni album je “Mašina” , kojeg je objavio zagrebački PDV records kao CD i LP. Riječki Po’ metra crijeva, jedini ča-metal bend, vraća se nakon 10 godina i krajem 2017. ili početkom 2018. band priprema izlazak novog albuma jednostavnog naziva "Ča-Metal" koji je upravo u fazi miksanja. Punk Fu iz Bjelovara je novi tribute Ramonesa, a Zamak je požeški bend koji je nastao ove godine. T.K.

Sviraju Motus Vita Est, Po’ metra crijeva, Punk Fu i Zamak

Najčitanije iz rubrike