Sport
KAOS PRED DINAMO

Od Uprave ni glasa, a Bartolović
se muči kako sastaviti momčad
Objavljeno 21. srpnja, 2017.
Trener Cibalije puca po šavovima, uz probleme s kadrom, rovare mu i kolege iz kluba

Vezani članci

ZGRABLIĆ UMJESTO ZARAĐENOG NOVCA DOBIO OVRHU

Razmišljali smo i da ne odemo na neku utakmicu

Nogometaši Cibalije večeras gostuju na Maksimiru kod Dinama (20 sati), a u Genscherovoj 10b vlada popriličan kaos. Trener Mladen Bartolović “puca po šavovima”, a kako i neće kad mu je momčad svaki dan sve lošija, a u cijeloj toj nemoći mora se izboriti i s kolegama koji mu navodno podmeću noge.

Cibalia je prije nekoliko dana ostala bez važne karike, Matije Mišića, koji je otišao u redove mađarskog drugoligaša, a potom je klub napustio i Vlatko Šimunac. Bartolovića muči osipanje momčadi i pitanje koga uopće poslati na teren, a iza leđa mu radi i kolega iz kluba.

Pun kufer svega

- Osjetio sam se prozvanim od kolege, od voditelja škole nogometa, koji ima licencu, a sve se svodi na činjenicu da ja nemam licencu za vođenje seniorske momčadi. O tome da nemam odgovarajuću licencu znalo se i prije mojeg preuzimanja Cibalije, pa nije bilo ništa sporno. Tada nije smetalo, jer klub je bio zakucan za dno prvoligaške tablice s velikih sedam bodova zaostatka za Splitom i svi su nas već vidjeli u Drugoj ligi. U tom je trenutku trebalo imati hrabrosti, da ne kažem muda, i preuzeti vođenje Cibalije. Uspjeli smo zahvaljujući igračima ostati u prvoligaškom društvu i očito je to nekome zasmetalo - žalio se Bartolović.

Trener je dan uoči Dinama bio vrlo emotivan, nije želio spominjati ime voditelja škole i kolegu, ali zna se na koga je mislio - Nenada Lušića.

Neshvatljivo, ali istinito. U ovim kriznim vremenima igrači i stručni stožer trebali bi zbiti redove, jedan drugome čuvati leđa, a događa se suprotno.

- Meni ovo prvo kao čovjeku, potom treneru, smeta i već mi je pun kufer svega. Teško mi je shvatiti da je voditelju naše škole nogometa veći problem što ja nemam odgovarajući licencu, a nije problem što dvadesetak mladih igrača odlazi u druge klubove. Ja više stvarno ne znam tko je tu normalan - žalio se Bartolović.

Koga poslati na teren?

Doista, nije lako biti trener Cibalije. U klubu raspad, a od tebe se očekuje da na solidan način kormilariš s momčadi u Prvoj ligi. A cibalijaše večeras čeka jedan od najtežih prvoligaških zadataka - Dinamo u Maksimiru.

- Tjedan nam je bio turbulentan, uostalom kao i svi otkako sam došao, očito nam je takva sudbina. Otišla su nam dva igrača, Mišić i Šimunac, njima je strpljenje došlo do krajnjih granica i dečki su otišli. Smeta mi što su to igrači koji su osigurali ostanak Cibalije u Prvoj ligi i nitko u klubu nije imao više razumijevanja za njih. Nadam se da će Uprava početi brzo rješavati probleme, da više neće biti odlazaka, jer ja u ovom trenutku stvarno ne znam kako ću sastaviti momčad za Dinamo.

Bartolović unatoč svim problemima i borbama ne gubi nadu.

- Pripreme za Dinamo smo odradili kako smo odradili, igrači rade, hoće, žele i tu nema zamjerki. No, hoće li pristup protiv Dinama biti kao onaj s Interom vidjet ćemo. Očekuje nas jak suparnik, a mi ćemo pokušati napraviti sve što je u našoj moći da makar namučimo favorita - zaključio je Bartolović.

Antun GRGIĆ

DINAMO-CIBALIA

Početak: 20 sati

Livaković-Šubarić

Sigali - Karamarko

Lecjaks - Zgrablić

Benković - Tomašević

Stojanović - Čuljak

Antolić - Muženjak

Moro - P. Mišić

Fernandes - Plum

Ćorić - Pervan

Soudani - Galić

Hodžić - Štrkalj

Stadion: Maksimir

Kapacitet: 39.000

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike