Sport
HRVATSKI VATERPOLISTI IGRAJU POSLJEDNJU UTAKMICU U SKUPINI

Srediti “kamikaze” pa priprema za četvrtfinale
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Nakon dvije pobjede, hrvatski su vaterpolisti osigurali prvo mjesto u D skupini na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. “Barakude” još trebaju potvrditi “jedinicu”, a za kraj natjecanja po skupinama treba odraditi na razini i posao protiv Japana. “Kamikaze” nas čekaju u bazenu od 13.30 sati, gdje bi razlika u kvaliteti trebala doći do punog izražaja.

- Nama je najvažnije nastaviti niz i četvrtfinale dočekati s maksimalnim učinkom i u pobjedničkom raspoloženju. Japan nije bezopasan, ali pravim ćemo pristupom opravdati i ulogu favorita - kaže izbornik Ivica Tucak, koji će ovaj dvoboj, vjerujemo, pripremiti na adekvatan način, ali neće biti u prigodi biti uz bazen i svoju momčad. Naime, u završnici dvoboja s Rusima, prije dva dana, Tucak je zaradio isključenje i automatsku suspenziju od jedne utakmice, koja je zaobišla Luku Lončara, koji je također nepotrebno zaradio crveni karton. No, Japance i bez izbornika, čiju će ulogu danas preuzeti pomoćnik Mile Smodlaka, moramo “potopiti” i s maksimalnim učinkom krenuti u pripreme za četvrtfinale.

- Utakmica protiv Rusije pokazala je da ovdje ne smije biti opuštanja. Malo lakši ulazak u dvoboj, neiskorištene prigode na otvaranju podignu suparnika. Zasad sve kontroliramo, treba se potruditi da tako i ostane - kaže Maro Joković, koji je Ruse torpedirao s četiri projektila. Ne sumnjamo da će on i suigrači biti efikasni i danas u rano poslijepodne.

Prije našeg dvoboja sastaju se SAD i Rusija. Na tablici D skupine vodi Hrvatska s četiri boda, Rusija i Japan imaju po dva, dok su Amerikanci na nuli. Podsjećamo, prvoplasirani ide direktno u četvrtfinale, drugog i trećeg čeka razigravanje u osmini finala. N.B.

Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike