Svijet
PREMIJERKA SRBIJE

Brnabić: Idemo u EU, to je jasno i Rusima
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u intervjuu za CNN da je vlada Srbije prosrpska, da nije ni proamerička ni proruska, te da je duboko posvećena poboljšanju života građana Srbije.

“Moja vlada je potpuni kontinuitet prethodne vlade premijera Aleksandra Vučića, imali smo veliki uspjeh u prethodne tri godine, punu fiskalnu konsolidaciju. Prije toga bili smo tri mjeseca pred bankrotom, a sad imamo punu makroekonomsku stabilnost”, rekla je te dodala da je Srbija duboko posvećena pristupanju Europskoj uniji i da je to jasno svim partnerima Srbije, uključujući i Rusiju. “Ne bih rekla da je Srbija konzervativna i homofobična, vjerujem da imam veliku podršku ljudi u Srbiji”, dodala je. “To nova vlada jasno kaže svojim partnerima u EU, svojim građanima, svim svojim partnerima, uključujući i Rusiju. Rusija je veliko tržište za nas, veliki trgovinski partner za Srbiju”, rekla je te dodala da su Srbi nesumnjivo povijesno, vjerski, tradicionalno bliski s Rusijom. “Srbiji trebaju nova radna mjesta, nove tvrtke”, rekla je te naglasila da se nada rastu BDP-a od tri posto ove godine, a 2018. rastu od 3,5 posto. “Trebamo biti odgovorni prema svim građanima i održavamo naše veze prema Rusiji. To je važan izvor našeg rasta”, rekla je Brnabić.

Kada je riječ o ruskom miješanju u političke prilike na zapadnom Balkanu, na čemu je voditeljica na CNN-u više puta inzistirala, navodeći i navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, premijerka Srbije rekla je da ne vidi da se to događa. “Da budem iskrena, nisam vidjela dokaze za te optužbe”, rekla je Brnabić. E.S.

Najčitanije iz rubrike