Regija
VITEŠKI TURNIR 3. RUJNA

Na Jankovac stižu najbolje viteške udruge iz cijele Hrvatske
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

ORAHOVICA - U organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci, Općine Čačinci i Reda vitezova Ružice grada Orahovica te suorganizaciji Parka prirode Papuk, Hrvatskih šuma, Planinarskog doma Jankovac, uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica VPŽ-a, PSŽ-a i Velike, u Park šumi Jankovac 3. rujna bit će održan 5. Srednjovjekovni viteški turnir Jankovac 2017. U povodu turnira na Jankovcu je održana konferencija za novinare, kojoj su nazočili načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, direktorica TZ-a ureda Čačinci Ana Marunica, predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić, ravnatelj Parka prirode Alen Jurenac, voditelj Uprave šuma podružnica Našice Vlatko Podnar te upraviteljica Planinarskog doma Jankovac Jelka Pavlović.

- Ove godine turnir će biti održan u jednom danu, bit će to nedjelja, 3. rujna. Sudeći prema dosadašnjim najavama, čeka nas sjajan turnir na kojem će sudjelovati desetak najboljih viteških udruga iz cijele Hrvatske. Također, gastronomska ponuda bit će srednjovjekovnog tipa, a kao i prijašnjih godina, osigurat ćemo prijevoz autobusom svim zainteresiranim posjetiteljima od Slatinskog Drenovca do Jankovca kako se ne bi stvorila gužva na parkingu na samom Jankovcu – rekao je Mirko Mališ.

Udjel svojih ustanova u turniru predstavili su Alen Jurenac i Vlatko Podnar, a o temeljnim odrednicama organizacije govorila je Ana Marunica.

Predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić nazočne je upoznao s tijekom i sadržajima turnira.

- Nakon pet godina mogu reći da je turnir na Jankovcu postao jedan od najprepoznatljivijih u Hrvatskoj. Nije najjači, ali je zasigurno najljepši jer nigdje nema turnira u ovakvoj prirodnoj ljepoti, s ovakvom bogatom povijesnom pričom. U goste nam dolaze najbolji hrvatski vitezovi, streličari, dvorske dame, trbušne plesačice, a pripremili smo dnevno-noćnu bitku za Jankovac, najjači i jedinstveni streličarski srednjovjekovni turnir u Hrvatskoj, školu mačevanja i još niz zanimljivih sadržaja koji će, siguran sam, oduševiti prisutne – kazao je Grgić. V. Grgurić

Za posjetitelja je predviđena i ponuda srednjovjekovnih jela

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike