Regija
DRUŽILA SE DJECA BRANITELJA VINKOVACA I SINJA

Vinkovčani u ekokampu na Perući
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

VINKOVCI - U sklopu programskih aktivnosti Vinkovačkog plivačkog kluba organiziran je petodnevni Ljetni kamp na jezeru Perući te su djeca branitelja Vinkovaca bila gosti djece branitelja cetinskog kraja. Kamp je organiziran na inicijativu predsjednika-trenera kluba, branitelja dragovoljca, prof. Marija Keškića, a domaćini su bili članovi braniteljske ekozadruge Patriot u Općini Dabar. Cilj kampa bio je da djeca, uz odmor, ovladaju nizom novih znanja i vještina. Glavna je tema bila očuvanje prirode cetinskog kraja, pa su djeca iz Vinkovaca i Sinja u sklopu ekoakcije čistila otpad iz Cetine vozeći rafting čamce gotovo 20 km nizvodno. Akciju je snimala i HTV ekipa iz Splita za prilog u emisiji Boje turizma - HRT.

Ekokamp Patriot vode i organiziraju iskusni branitelji, vodeći posebice računa o zdravoj hrani, koju dijelom i sami proizvode. U kampu je pripremljen niz sadržaja: upoznavanje i predavanje o vrijednostima Domovinskog rata, predavanje i edukacija o pružanju prve pomoći i zaštite od požara te drugoh ugroza, briga o okolišu i životinjama u sklopu kampa (konji, magarci, vijetnamska svinja, psi...), učenje timskog i pojedinačnog veslanja čamcima po Perući i Cetini, učenje gađanja lukom i strijelom, jahanje konja i električnog bika, simulacija i ovladavanje airsoft replikama naoružanja, posjet Muzeju Sinjske alke, plivanje na jezeru i odlazak na splitsku plažu Žnjan...

Vinkovački plivački klub, kako saznajemo od Marija Keškića, planira i nagodinu djecu voditi u ovaj kamp te domaćinima iz Cetinske krajine što prije uzvratiti gostoprimstvo. D.S.R.

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike