Osijek
PRIMANJE ZA ČLANICE VOKALNOG ANSAMBLA BREVIS

Župan čestitao Brevisicama na zlatu osvojenom u Sydneyju
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

Župan Ivan Anušić ugostio je članice Vokalnog ansambla Brevis kako bi im po njihovu povratku iz Australije čestitao na velikom uspjehu koji su ondje postigle. Brevisice su od 9. do 16. srpnja predstavljale Hrvatsku na 28. Australskom međunarodnom glazbenom festivalu, gdje su u Sydneyju održale čak osam koncerata. I ondje su, kao i mnogo puta do sada na međunarodnim natjecanjima, osvojile zlato, ovaj put zlatnu plaketu za izvanredan doprinos festivalu i boljem međunarodnom razumijevanju kroz glazbu i kulturnu razmjenu. Iako su brevisice u Australiju otputovale kako bi, kao krunu svojeg boravka na dalekom kontinentu, pjevale u Sydney Opera Houseu, tek nakon što su ondje stigle doznale su da postoji i natjecateljski dio festivala.

- Naša dirigentica Antoaneta Radočaj-Jerković, ambiciozna kakva jest, rekla je, kad smo već došli na drugi kraj svijeta, naravno da ćemo sudjelovati i u tome. Ponovno smo osvojile zlato, jer smo za sve nastupe i koncerte bile jednako dobro pripremljene, kao i za svaki naš projekt, natjecanje i svaku priliku – rekla je Majda Milinović, članica Vokalnog ansambla Brevis.

Brevisice su u Sydneyju, nakon samo sat i pol vremena po izlasku iz aviona i nakon 24 sata leta, stale na pozornicu i održale svoj prvi australski koncert.

- Svi su nam se divili jer smo netom nakon dugog leta, unatoč turbulencijama i svim drugim okolnostima, stale na pozornicu, dale najbolje od sebe i pod adrenalinom i uzbuđenjem zbog dolaska u tako daleku zemlju otpjevale sjajan koncert – objašnjava Milinović.

Na koncertima u Sydneyju 33 zboristice, uz vodstvo dirigentice Antoanete Radočaj-Jerković i klavirsku pratnju Davora Dedića, pjevale su skladbe hrvatskih i svjetskih skladatelja. Unatoč popunjenom rasporedu i svakodnevnim nastupima te sudjelovanju u zborskim radionicama, Brevisice su našle vremena i obišle Sydney i njegove znamenitosti, što će im, kako su rekle, ostati u prekrasnom sjećanju. J. Pejaković

Ivan Anušić

župan

ŽELIM DA SUSTAV BUDE TAJ KOJI POTIČE I STVARA OVAKVE USPJEHE

Brevisice već dugi niz godina osvajaju zlata na svim natjecanjima u svijetu i na svim kontinentima brane boje naše županije i države. Nakon ovog postignuća, ali i svih drugih koje su do sada ostvarile, zaslužile su da im čestitam, da s njima porazgovaram i da im dam poticaj da to što rade i dalje rade jednako uspješno i da im pritom pomognemo ako im nešto zatreba. Za svaki uspjeh bilo umjetnika ili sportaša, koji Hrvatsku čini vrijednom, zaslužan je individualan trud pojedinaca, a ne sustava, što ja želim promijeniti i učiniti da sustav bude taj koji potiče, prepoznaje i stvara ovakve uspjehe – poručio je župan Anušić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike