Osijek
KUKURUZIJADA U ČEPINSKIM MARTINCIMA

Na meniju isključivo delicije od kukuruza
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Kulturno-umjetničko društvo Čepinski Martinci i ove godine organizira već tradicionalnu Kukuruzijadu 6. kolovoza (nedjelja), od 19 sati, ispred Društvenog doma.

- Manifestacija je to na kojoj je “glavni glumac” kukuruz, pa će tako posjetitelji moći uživati u mnogobrojnim delicijama napravljenim od kukuruza, kukuruznog brašna, ili krupice, kao što su razne proje, žganci, kukuruzni kruhovi, razni kolači, pa čak i torte. Naravno, bit će i kokica, kuhanog i pečenog kukuruza, igračaka i suvenira izrađenih od kukuruza. Sve degustacije su besplatne, a vrijedne ruke članova KUD-a Čepinski Martinci pripreme dostatne količine za mnogobrojne posjetitelje - kaže Dubravka Sudar, predsjednica KUD-a Čepinski Martinci.

Ona dodaje da će se u sklopu ove kukuruzijade održati i tamburaška večer u svrhu promicanja tamburaške glazbe. “Uz domaćine, Tamburaški sastav Žitna polja, sudjelovat će još i TS Šokci, TS Garavi, TS Čokanj... Članovi KUD-a Čepinski Martinci pozivaju sve zaintresirane da posjete našu manifestaciju i uživaju”, kaže Sudar. D. P.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike