Tehno
NOA NAJAVLJUJE

Novi modeli pametnih telefona
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Nakon nastupa na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni i prezentacije trenutnog top-modela Noa H10le na EISA Press Convention, hrvatski brand pametnih telefona Noa najavljuje nove modele uređaja za jesen i za iduću godinu, novi uređaji pratit će trend u veličini zaslona s omjerom 2:1 dijagonale 6 inča te će imati znatno više memorije i čak 4 kamere.

Hrvatski brand „smartfona“ Noa konstantno radi na razvoju novih proizvoda, pa tako već sada priprema nove uređaje za jesen, kao i za sljedeću godinu. Trenutačno su na svjetskom tržištu postavljeni novi trendovi, a ponajviše se to odnosi na veličinu zaslona u omjeru 2:1 kojeg je predstavio Samsung s modelom S8.

Zapravo, cijela industrija kreće u tome smjeru, pa ćemo kroz godinu dana imati pametne telefone s drugačijom veličinom ekrana. Sukladno tome, razvojni i dizajnerski tim Noa pametnih telefona, prati nove trendove, pa su već sad, nakon Samsunga i LG-a, najavili takve modele daleko ispred konkurencije.

Tako bi u studenome trebali izbaciti model sa zaslonom koji prekriva gotovo cijelu površinu uređaja, od ruba do ruba, po uzoru na nove Samsungove i LG-eve uređaje.

Sukladno tome, uređaj će imati zaslon u 2:1 omjeru dijagonale 6 inča i rezolucije 1080p. Dakle, bit će malo manji od Samsungovog modela Galaxy S8 Plus, ali veći od LG-a G6.

Za pogon će koristiti MediaTekov MT6750 procesor i te će imati 4 GB RAM memorije. Uređaj će biti opremljen s 64 GB interne memorije za pohranu podataka, imat će stražnju kameru od 13 MP, prednju od 5 MP, bateriju od 5000 mAh, a doći će u jednodijelnom aluminijskom kućištu.

Uređaj bi trebao nositi naziv Noa N5. Cijenom će biti pozicioniran u srednjem cjenovnom razredu, a u prodaji bi se trebao pojaviti u prosincu ove godine.

Još zanimljiviji uređaj stiže početkom 2018. godine. Naime, Noa će na sljedećem Mobile World Congressu u Barceloni predstaviti „smartfon“ sa zaslonom koji pokriva gotovo cijelu prednju površinu. Budući da se radi o novom „flagshipu“, bit će pogonjen novim MediaTekovim Helio X35 procesorom, koji će raditi u 10 nm tehnologiji. Uređaj će imati 8 GB RAM memorije, 128 GB interne memorije, 5000 mAh bateriju i čak četiri kamere (dvije sprijeda i dvije straga).

Osim ova dva uređaja Noa će lansirati i jedan model iz nižeg cjenovnog razreda s 5,5-inčnim zaslonom u 2:1 omjeru. Noa se u zadnjih nekoliko godina afirmirao na hrvatskom i tržištu regije, a kako se širi na ostatak europskog tržišta i Rusiju, praćenje svjetskih trendova mobilne industrije, normalan je i očekivan nastavak ove uspješne priče.M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike