Tehno
SCHNEIDER ELECTRIC

Oprema za najmoderniju tvornicu pršuta
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, jedan je od najvećih proizvođača koji su implementirali svoju opremu u najmoderniju tvornicu pršuta u Slavoniji, ali i u ovom dijelu Europe.

U četiri nove tvornice za preradu mesnih proizvoda s vrhunskom tehnologijom Schneider Electric ugradio je opremu za glavni razvod električne energije - suhe transformatore, srednjenaponske sklopne blokove, niskonaponske ormare i sustav za nadzor potrošnje električne energije (PME). Schneider Electric pionir je i najveći proizvođač suhih distributivnih transformatora na svijetu, a serija suhih transformatora Trihal slovi kao jedan od najkvalitetnijih proizvoda na tržištu. Suhi distributivni transformatori sa smanjenim gubicima prema EU normi Ecodesign, proizvedeni su u tvornici France Transfo, Metz.

Kako bi osigurali sigurno napajanje u novi pogon ugrađeni su i srednjenaponski sklopni blokovi, izolirani plinom, a proizvedeni u tvornici u Maconu, Francuska, jednoj od najsuvremenijih tvornica SN sklopnih blokova na svijetu. I u ovom području proizvodnje Schneider Electric glasi za vodećeg proizvođača u svijetu. Za osiguranje trajnog nadzora potrošnje električne energije ugrađen je i niskonaponski razvod s uređajima povezanim suvremenim sustavima za nadzor potrošnje i kvalitete električne energije – Power Monitoring Expert, jedan od glavnih stupova Ecostruxure digitalne platforme. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na 300 milijuna kuna.

Tvrtka Žito, vodeća poljoprivredna i prehrambena grupa u Slavoniji, za nova ulaganja odlučila se kako bi tržištu mogli ponuditi proizvode garantirane kvalitete i poznatog podrijetla. Za postizanje tog cilja važno je osigurati kontrolu sljedivosti u svakom segmentu proizvodnje. Stoga se cijeli proces proizvodnje odvija u krugu od 90 km, čime se osigurava potpuna kontrola proizvodnje. Rezultat su vrhunski trajni mesni proizvodi brenda Dobro, napravljeni isključivo od kvalitetnog mesa slavonske svinje. Kroz ulaganja u proizvodnju, tvrtka Žito Osijek potvrdila je kako su investicije poput ove nužne radi povećanja proizvodnje, rasta profita te otvaranja dodatnih radnih mjesta, odnosno smanjenja nezaposlenosti te odljeva mladih ljudi s područja istočne Slavonije.M.R.

Najčitanije iz rubrike