Sport
BARCELONA

Rakitić otišao s Barcom u Ameriku
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić otputovao je u srijedu s Barcelonom na pripreme u Sjedinjene Američke Države, a prije polaska se osvrnuo na požare u Splitu i Dalmaciji.

- Hvala vam što ste spasili naš grad. Naši heroji! - poručio je Rakitić preko Instagrama pozdravivši sve one koji su se posljednjih dana borili s požarima u Hrvatskoj.

Tijekom idućih deset dana Barcelona će se pripremati u New Yorku, Washingtonu i Miamiju. Prvu prijateljsku utakmicu odigrat će protiv talijanskog prvaka Juventusa u subotu, a tri dana kasnije odmjerit će snage s Manchester Unitedom. Nakon toga na rasporedu je i prvi derbi u sezoni protiv Real Madrida.

Iako se posljednjih tjedana nagađalo kako bi Rakitić mogao napustiti Barcu, Mundo Deportivo i Sport, sportske novine sa sjedištem u Barceloni, pišu kako hrvatski nogometaš i ne pomišlja na napuštanje katalonskog kluba. A takve potvrde stigle su i iz kluba. Rakitić je u Barcelonu došao u ljeto 2014. i trenirao pod vodstvom Luisa Enriquea kojeg je prošlog mjeseca zamijenio Ernesto Valverde iz Athletic Bilbaa. Hrvatski reprezentativac je u ožujku produžio ugovor za dodatne dvije godine, do ljeta 2021. H

Najčitanije iz rubrike