Sport
HAJDUK U SOFIJI

Splićani na praznom stadionu idu po pobjedu
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

Nogometaši Hajduka nemaju prevelik kapital u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige, samo onih dugopoljskih 1:0, ali u Sofiju na noge momčadi Levskog otišli su puni optimizma. Utakmica se igra večeras od 19 sati (HTV 2), a Hajduk se nada kako će Bugarsku napustiti u slavljeničkom raspoloženju.

Splitski “pakao” i nenormalno okruženje koje je vladalo zbog požara igrači Joana Carrilla napustili su u utorak popodne i krenuli put Sofije. Jučer su na Vivacom Areni - Georgi Asparuhov odradili posljednji trening i isprobali travnjak koji izgleda dobro, a Hajdukov trener Joan Carrillo uigravao je posljednje detalje uoči odlučujućih 90 minuta (možda i više) za plasman u 3. pretkolo.

U Dugopolju nije bila idealna ni jedna momčad, Hajduk je pobijedio 1:0 pogotkom Marka Futacsa s 1:0 iz jedanaesterca. Levski je u Dalmaciji malo toga pokazao, no večeras igra doma i nada se kako će stići minimalan zaostatak i izboriti sljedeću rundu natjecanja.

Carrillo večeras ne može računati na ozlijeđenog pričuvnog čuvara mreže Grbića te vezista Tomu Bašića. Svi ostali spremni su za još jedno rušenje Bugara.

- Imamo jasnu viziju kako trebamo odigrati večeras. Idemo na pobjedu, svjesni smo da je jedan gol razlike mala prednost. Mi smo momčad koja uvijek ide na pobjedu, bila bi velika pogreška samo čuvati rezultat - poručio je Carrillo.

Može se očekivati kako će domaćini biti puno agresivniji u napadačkom dijelu nego što su to bili u Dugopolju.

- Nismo sigurni kako će Levski zaigrati, ali to nas i nije briga. Znam samo kako ćemo mi igrati, nama je najvažnije da izborimo 3. pretkolo i tako ćemo se postaviti. Dogovorili smo se sve što trebamo napraviti, idemo na pobjedu bez obzira na sve.

Susret u Sofiji igra se pred praznim tribinama, jer Levski je zbog divljanja svojih navijača kažnjen praznim stadionom. Hajduku to ne bi trebao biti problem, Poljud je već nekoliko puta zbog kazni bio potpuno prazan.

- Već smo se naviknuli igrati bez gledatelja, to nam stvarno nije neka novost. Naravno da svi volimo dobar ambijent na stadionu, atmosferu koja nosi, ali ovaj put te prazne tribine naša su prednost. U Dugopolju su naš navijači bili spektakularni i oni su nas odveli do pobjede. Ovaj put i bez njih idemo po prolazak - zaključio je Carrillo.

Hajduk će najvjerojatnije igrati u sastavu: Stipica, Tudor, Nižić, Lopez, Memolla, Radošević, Savvas, Hamza, Vlašić, Erceg i Futacs. T. Bilić

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike