Sport
ŠVICARCI OPTIMISTIČNI

Igramo kod kuće, naravno da imamo šanse za prolazak
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

Vezani članci

PRILIKA KOJA SE MORA ISKORISTITI

Osijekova misija u Luzernu: Obraniti 2:0 i izboriti PSV

U redovima Luzerna vlada optimistično raspoloženje uoči susreta s Osijekom. Iako su prošlog četvrtka Švicarci bili potpuno nadigrani u Gradskom vrtu te nisu uspjeli uputiti ni udarac u okvir, svi vjeruju kako će na svojoj Swissporareni danas od 19.45 sati nadoknaditi osječkih 0:2.

Takav je optimizam širio i trener Markus Babbel, koji će za uzvrat ima nešto širi kadar nego u Osijeku. U momčad se vraća prvi napadač Tommi Jurić, što bi trebalo dati dodatni impuls ofenzivnim akcijama domaćina.

No, iako će Luzern sigurno puno hrabrije i češće kretati prema vratima Osijeka, sigurno je da neće ni bezglavo juriti. Naime, samo jedan pogodak bijelo-plavih mogao bi “ubiti” sve nade Švicaraca u prolazak jer bi tada morali postići bar četiri gola. Što po viđenom u prvih 90 minuta ovog ogleda teško mogu ostvariti. Nakon što je zbog ozljede u Osijeku na duže vrijeme ostao bez stopera Remoa Arnolda, Babbel za današnji susret ipak ima novo rješenje na toj poziciji. Riječ je o 22-godišnjem Marvinu Schulzu, koji je stigao iz Borussije (M), a nije imao pravo nastupa u prvoj utakmici. Sada će Schulz vjerojatno debitirati u dresu Luzerna, a iako se još upoznaje s kvalitetama suigrača, ne dvoji kako je zaostatak od dva gola dohvatljiv.

- Radujem se što ću debitirati na našem stadionu, čuo sam da Luzern ima dobre navijače. Nakon 0:2 iz prvog susreta očekuje nas teška utakmica, ali mislim da nismo izgubili izglede za prolaskom. Igramo kod kuće i imamo dobre šanse nadoknaditi taj poraz i proći dalje - vjeruje novo pojačanje švicarskog prvoligaša. G.R.

Najčitanije iz rubrike