Regija
ISTOČNA OBILAZNICA VINKOVACA

Za dvije godine rasterećenje grada od kamionskog prometa
Objavljeno 19. srpnja, 2017.

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata aktualnih u Vinkovcima u ovom trenutku jest nastavak gradnje istočne obilaznice grada, a koja će rasteretiti određene gradske prometnice koje danas pak trpe veliku frekventnost, to više što je riječ o bučnim kamionima s teškim teretom. Pritom dakako trpe i građani, ali i gradska infrastruktura.

Kako je već rečeno, radovi stoje 120 milijuna kuna, projekt će se raditi u dvije etape, a riječ je o vrlo zahtjevnoj dionici dugoj sedam kilometara, s četiri objekta. Planira se da će radovi potrajati dvije godine.

Također, ne manje važan je i projekt obnove vodovodne i kanalizacijske mreže, ukupne vrijednosti 200 milijuna kuna. Naime, projekt je to od velikog značenja za grad Vinkovce, jer provođenjem projekta aglomeracije poboljšava se sustav javne odvodnje, kao i stupanj priključenosti stanovništva na mrežu, racionalnije se koriste vodni resursi, unaprjeđuje se skupljanje i obrada otpadnih voda, a svim navedenim pridonosi se održivom gospodarenju vodama i očuvanju okoliša. U konačnici, cilj je poboljšanje standarda življenja u gradu na Busutu. S.B.

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana