Osijek
UDRUGA “SVJETLOST” KOD GRADONAČELNIKA

Vrkić: Grad će od sada pokrivati sve troškove prijevoza na natjecanja
Objavljeno 19. srpnja, 2017.

Gradonačelnik Ivan Vrkić primio je u srijedu predstavnike Športske udruge slijepih “Svjetlost” koja već duže vrijeme postiže zapažene rezultate na natjecanjima slijepih i slabovidnih osoba u šahu i kuglanju.

- Posebno nas veseli to što u sportu osoba oštećenog zdravlja nisu prioritet medalje, nego socijalizacija i privlačenje većeg broja članova. Grad daje svoj doprinos koji je, doduše, nedostatan u odnosu na potrebe, ali veseli nas što smo u ovogodišnjem proračunu značajnije povećali sredstva u odnosu na prošlu godinu, prepoznajući vaše vrijednosti i potrebe - rekao je Vrkić. Uručio im je novčanu potporu u iznosu od 5000 kuna te najavio kako će im odsad Grad financirati troškove prijevoza na sva natjecanja.

- Grad je oduvijek davao podršku radu udruga osoba s invaliditetom. Nastavit ćemo to činiti sudjelovanjem, podrškom i prepoznatljivošću različitosti u Osijeku te prihvaćanjem osoba s invaliditetom u društvu - izjavila je dogradonačelnica Žana Gamoš. Ove godine sportaši “Svjetlosti” ostvarili su sjajne rezultate i kući donijeli po dvije zlatne i srebrne medalje, a uskoro se nadaju još jednoj.

- Ne bismo bili tako uspješni bez potpore Grada i Županije, financijska nam je podrška iznimno važna i jako smo zahvalni gradonačelniku na svemu što čini za nas - istaknuo je predsjednik udruge “Svjetlost” Stojan Bjelajac, sportaš koji ne priznaje ograničenja, koji uvijek teži višem cilju. A. Andrejek

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike