Osijek
KUD JOSIP ŠOŠIĆ

Tenjski folkloraši putuju u Grčku
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

Pedeset plesača, pjevača i članovi logistike iz KUD-a Josip Šošić iz Tenje danas (20. srpnja) putuju na međunarodni folklorni festival u Solun u Grčku, International Folklore Festival “Thessaloniki”. Na festivalu u Solunu predstavit će se dvama spletovima kola i napjeva vinkovačkog kraja. “Na ovom smo festivalu jedini predstavnici iz Hrvatske, što nam je velika čast. Svojim ćemo nastupom i sudjelovanjem uvelike pridonijeti promicanju naših narodnih običaja, kulturne i tradicijske vrijednosti izvan granice naše domovine”, kaže Josip Mihaljević, predsjednik Centra za kulturu i sport Tenja.

Nakon povratka iz Grčke, KUD nastavlja marljivo raditi i pripremati se za XIV. kulturno-tradicijsku manifestaciju “Slavonijo, u jesen si zlatna”, koja će u trodnevnom programu od 31. kolovoza do 2. rujna sadržavati mnoštvo zbivanja, od folklornih večeri, sajma, natjecanja u kuhanju čobanca do iznimno atraktivnih tamburaških večeri i zabava. “Možemo se pohvaliti da će na ovoj manifestaciji nastupiti eminentna tamburaška imena: TS Žeteoci, Šima Jovanovac, TS Klasje Slavonije i Marija Pavković Snaša, Stjepan Jeršek Štef, Dike, Najbolji hrvatski tamburaši, Ravnica, Kristali, Berde Band, Tamburaši za dušu i TS Zvona”, ističe MIhaljević.

KUD Josip Šošić Tenja djeluje od 2002. godine kao sekcija udruge Centar za kulturu i sport Tenja. U nepunih 15 godina organizirao je 13 kulturno-tradicijskih manifestacija “Slavonijo, u jesen si zlatna”, kao i 12 manifestacija pokladnog jahanja. Osim KUD-a, pri centru djeluju i MPS Baće te ŽPS Inoče. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike