Crna kronika
12 POŽARA U DVA DANA

Piroman zapalio strnište u Osijeku
Objavljeno 20. srpnja, 2017.
Izgorjela je i slama na traktorskoj prikolici kod Vukojevaca, a u Ovčari u Suhopolju tri je puta gorjelo na raznim lokacijama

Dok se vatrogasci u priobalju Hrvatske bore s požarima velikih razmjera, ništa lakše nije ni vatrogascima u Slavoniji koji su u samo dva dana gasili 12 požara. Podaci se odnose na požare o kojima su informacije bile dostupne javnosti, što ne garantira da požara nije bilo više. Srećom, zbog brze intervencije vatrogasaca na svim mjestima požara, ozlijeđenih osoba nije bilo.

U utorak je zabilježeno sedam požara u Slavoniji, a za jedan od njih utvrđeno je da ga je netko izazvao namjerno.

- U utorak oko 16.30 sati, između Kolodvorske i Mlinske ulice u Osijeku, došlo je do požara na strništu površine oko 160 x 105 metara, pri čemu je izgorjelo 30 rolo bala sijena. Požar su ugasili djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijek i pripadnici DVD-a Retfala. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog djelovanja otvorenog plamena i razbacivanjem zapaljenog predmeta na strnište. Vlasnicima je nanesena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Tko je zapalio strnište i zašto tek će se utvrditi.

Nešto ranije istoga dana, oko 12.15 sati, na cesti između mjesta Vukojevci i Stipanovci, na neutvrđen način došlo je do požara slame na prikolici koju je vukao traktor našičkih registracijskih oznaka. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Našice, a šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

U Rešetarima je pak u utorak oko 16.45 sati došlo do samozapaljenja sijena na tavanskom prostoru štaglja 37-godišnjakinje. Štagalj je zajedno sa sijenom potpuno izgorio. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Rešetari.

Kako doznajemo iz županijskog centra 112 Vukovar, iločki su profesionalni vatrogasci, u utorak u 12.15 sati, gasili suhu travu i nisko raslinje u Strossmayerovoj ulici u Bapskoj. Istoga dana u 20.50 sati vatrogasci DVD-a Otok gasili su požar suhog raslinja i odbačenih guma kod pročišćivača otpadnih voda u Otoku.

Mirko Solar, zapovjednik DVD-a Suhopolje, kazao nam je za tri požara na tom području u ponedjeljak i utorak. Sva tri puta gorjelo je u Ovčari u Suhopolju.

- U utorak su, oko 12.30 sati, u Ovčari u Suhopolju gorjeli strnjak, nisko raslinje i šuma bagrema. Nešto poslije 19 sati ponovno je izbio požar u Ovčari, samo na drugom predjelu. U ponedjeljak je gorjelo u Ovčari kod groblja uz prugu. Ondje smo spašavali drvene stupove od struje i groblje - kazao je Solar.

Sandra LACIĆ
GORJELO KOD ČEPINA

U ponedjeljak su pripadnici DVD-a Čepin gasili požar otvorenog prostora u predjelu Majur u Čepinu. Tri požara istoga dana zabilježena su na požeškom području. U Jakšiću je iskra iz ispušne cijevi traktora zapalila slamu na poljoprivrednoj površini u vlasništvu 64-godišnjaka. Istoga dana gorjela je suha trava i nisko raslinje u Svačićevoj ulici u Požegi. U Ulici Stjepana Širca u Prekopakri gorjele su njive 55-godišnjaka i 87-godišnjakinje, pri čemu je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

šteta velika

OZLIJEĐENIH OSOBA SREĆOM NIJE BILO

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike