Dome slatki dome
ČEŠĆE OROŠAVATI

Sobne biljke traže više vlage ljeti
Objavljeno 20. srpnja, 2017.

S obzirom na to da većina dekorativnih biljaka dolazi iz prirode, vlažnost zraka je bitna za njihov razvoj. U kućnim uvjetima vlažnost biljci nadoknađujemo orošavanjem. Na taj se način određene biljke i čiste.

Tijekom ljeta biljke je potrebno više i češće orošavati. Najbolje je koristit ručnu prskalicu, koja će našem cvijeću pružiti finu maglu. Potrebe kućnog cvijeća se razlikuju. Za svaku vrstu biljaka veoma je bitno naći joj pravu mjeru. Voda kojom orošavamo treba da je odstajala na sobnoj temperaturi. Najidealnija voda za orošavanje je kišnica ili destilirana voda. Vrste biljaka s dlačicama nikako ne podnose orošavanje. Fikus je biljka koja je prepoznatljiva po svojim zanimljivim, velikim, zelenim listovima. Veoma je zahvalna za održavanje. Prilikom održavanja fikusa najpotrebnije je da mu osiguramo dovoljno topline i vlage. Vlagu ćemo mu najbolje održavati orošavanjem jednom tjedno. Fikus benjamin treba orošavati svaki dan.

Dracena je sobna biljka koja je veoma otporna na temperaturne razlike. Veoma joj godi orošavanje. Najbolje bi bilo orošavati dracenu dva puta tjedno.

Najvažnije kod njege orhideja jest upravo održavanje vlažnosti. Što je veća temperatura i količina svjetlosti, to joj je više vlage potrebno.

Hibiskus je potrebno umjereno zalijevati. Tijekom ljeta zaista trebaju veću količinu vlage. Orošavanje kaktusa vrši se samo s vremena na vrijeme kako bi se sprala prašina s njih.J.Kn.

Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike