Mozaik
NESTALI BRAČNI PAR

Tijela pronađena na
ledenjaku nakon 75 godina
Objavljeno 18. srpnja, 2017.
Švicarski par krenuo je 1942. pomusti krave na livadi kada su pali u pukotinu ledenjaka...

Smrznuta tijela švicarskog para koji je nestao u Alpama prije 75 godina pronađena su na ledenjaku s kojeg se povlači led, objavili su u utorak švicarski mediji. Marcelin i Francine Dumoulin, roditelji sedmero djece, krenuli su 15. kolovoza 1942. pomusti svoje krave na livadi iznad Chandolina u kantonu Valais.

- Proveli smo cijeli život tražeći ih, bez prestanka. Mislili smo im jednog dana održati sprovod koji zaslužuju - rekla je njihova najmlađa kći Marceline Udry-Dumoluin za Le Matin, dnevne novine iz Lausanne. "Mogu reći da mi nakon 75 godina čekanja ove vijesti daju dubok osjećaj smirenosti", dodala je 79-godišnjakinja.

Policija je priopćila da je radnik na ledenjaku Tsanfleuron, u blizini skijaške vučnice kod resorta Les Diableretsa, pronašao dva tijela i osobne dokumente na visini od 2615 metara. Bit će provedeno i DNA testiranje kako bi se potvrdio identitet para. "Tijela su ležala jedno pokraj drugog. Riječ je o muškarcu i ženi u odjeći iz doba Drugog svjetskog rata", istaknuo je Bernhard Tschannen, direktor tvrtke Glacier 3000 koja upravlja žičarama. "Pod ledom su ostali potpuno očuvani, kao i njihove stvari", dodao je.

"Mislimo da su pali u pukotinu u ledu... Njihova su se tijela pojavila pri povlačenju ledenjaka", naglasio je Tschannen za dnevne novine Tribune de Geneve. Marcelin Dumouilin bio je 40-godišnji obućar, a 37-godišnja Francine učiteljica. Iza njih je ostalo pet sinova i dvije kćeri.

- To je bio prvi put da je moja majka otišla s ocem na takav izlet. Uvijek je bila trudna i nije se mogla penjati po teškim uvjetima - kazala je Udry-Dumoulin. "Mi djeca smo ubrzo odvojeni i smješteni kod raznih obitelji. Ja sam imala sreće da sam bila kod tete", rekla je kći žrtava, dodavši kako su "svi živjeli u istoj regiji, no da su s vremenom postali stranci".

- Na pogrebu neću nositi crno. Mislim da je primjerenije da sam u bijelom, kao simbol nade koju nikad nisam izgubila - zaključila je 79-godišnjakinja. H

Tijela su pod ledom ostala potpuno očuvana, kao i njihove stvari

Možda ste propustili...

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike