Osijek
ZBOG JUHE ZA DORUČAK NA FACEBOOKU IZVRIJEĐAO UPRAVU KBC-a

KBC zabranio djelatnicima Hitne pomoći objedovanje u bolničkom restoranu
Objavljeno 19. srpnja, 2017.

Uprava Kliničke bolnice Osijek donijela je odluku prema kojoj djelatnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Osječko-baranske županije više ne mogu objedovati u bolničkom restoranu. Tu nam je informaciju potvrdio i sam ravnatelj osječke bolnice, doc. dr. sc. Željko Zubčić, koji kaže kako je razlog tome “što se dio djelatnika Hitne nije ponašao u skladu s onime kako se trebaju ponašati gosti u drugoj kući”.

Glavni je razlog za zatvaranje vrata bolničke kuhinje za djelatnike Hitne jedna objava na društvenim mrežama, koja je navodno prilično razljutila pomoćnika ravnatelja KBC-a Osijek, dr. Vlatka Kopića, a bila je usmjerena protiv njega osobno.

- Ova je informacija točna, a problem je nastao nakon što je jedan naš djelatnik otišao na doručak u bolničku kantinu oko 10 sati. No, u ponudi nije pronašao ništa osim juhe. Revoltiran time, napisao je komentar na svom facebook-profilu u kojem je direktno prozvao dr. Kopića. Osobno sam kao ravnateljica osudila ovakvo ponašanje, jer nitko ne može tijekom radnog vremena objavljivati postove na Facebooku, a pogotovo ne one uvredljivog karaktera prema djelatnicima ustanove s kojom surađujemo. Djelatnik je dobio opomenu, a ja sam se osobno ispričala ravnateljstvu KBC-a - kaže ravnateljica Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Silvana Sabo.

No, KBC je nakon prihvaćanja isprike ipak odlučio uskratiti daljnju mogućnost prehrane u svome restoranu svim djelatnicima Hitne. U Zavodu za hitnu medicinu kažu kako je samo manji broj djelatnika koristio ovu mogućnost te su obroke plaćali po redovitoj cijeni.

- Nikada nije postojao neki konkretan ugovor ili dogovor o prehrani u njihovu restoranu, tako da je to bila njihova dobra volja. Oni koji su odlazili na obroke u bolničku kantinu uvijek su hvalili osoblje kuhinje, kao iznimno ljubazno i susretljivo, tako da nismo imali nikakvih prijašnjih nesuglasica - naglasila je Silvana Sabo. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike