Osijek
MINSKI SUMNJIVA PODRUČJA U OPĆINI BILJE

Postavljeno 440 oznaka za minsku opasnost
Objavljeno 18. srpnja, 2017.

Rekreativaca je i izletnika na sve strane i svi rado ovih dana borave u prirodi. No, valja podsjetiti da neke lokacije nisu “gostoljubive”, a riječ je o minski sumnjivim područjima, uglavnom je riječ o udaljenijim mjestima od naselja koja su bila na crti razgraničenja tijekom rata. Za razminiranje i pregledanje lokalna samouprava nije zadužena, već se od mina takva područja čiste sredstvima i dinamikom na koje nemaju utjecaj.

Općina Bilje na svojim je internetskim stranicama objavila kako je minski sumnjiva površina na prostoru Općine Bilje na dan 21. travnja 2017. godine iznosila 22.938.539 m2 i obilježeno je s 440 upozoravajućih oznaka (ploča) minske opasnosti.

Na općinskim stranicama objavljen je i link s kojeg se može preuzeti karta minski sumnjivog područja (https://misportal.hcr.hr/HCRweb/faces/simple/Map.jspx). Na karti je vidljivo da nije riječ o području općine Bilje, nego minski sumnjivih područja ima i na drugim lokacijama, pa nije zgorega podsjetiti se da opasnost još uvijek postoji u osječkoj okolici. Na MIS Portalu Hrvatskog centra za razminiranje može se vidjeti gdje su takve lokacije. Na karti se može vidjeti da je obilježen i prostor dublje u šumi uz cestu između Osijeka i Bilja. D. Pejić

Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike