Osijek
KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO JOSIPOVAC

Brojne aktivnosti u prvih šest mjeseci
Objavljeno 19. srpnja, 2017.

U KUD-u Josipovac na sjednici Upravnog odbora saželi su aktivnosti od početka godine te se mogu pohvaliti brojnim aktivnostima. Od početka godine KUD je proveo mnoštvo aktivnosti i nastupio na raznim kulturnim događanjima u Vinici, Varaždinu, Marijancima, Petrijevcima, Harkanovcima i Zagrebu.

Organizirana je pokladna povorka kroz cijelo naselje Josipovac, u župnoj crkvi sv. Josipa izvedeni su korizmeni napjevi u povodu humanitarnog koncerta za djecu Pakistana, na Veliki petak izveden je “Gospin plač”, a u nazočnosti nadbiskupa Đure Hranića blagoslovljen je križ krajputaš na ulazu u Josipovac.

Dječja folklorna sekcija nastupila je u Dječjem vrtiću Josipovac u povodu Dana otvorenih vrata, a KUD je uveličao obilježavanje Dana Mjesnog odbora i crkvenog goda Josipovac, a organiziran je i Ceker party uz TS “Kočije” sa 150 okupljenih u Hrvatskom domu Josipovac s vrijednim tombolama.

Planiraju se i sljedeći nastupi - prvi sljedeći planiran je u Višnjevcu za njihov Dan Mjesnog odbora i ckrveni god Župe Rođenja Blažene Djevice Marije (8. rujna), a krajem rujna, kao kruna cjelogodišnjih aktivnosti bit će Međunarodna smotra folklora “Pokraj Drave tri su đerma stara“ kojoj je KUD Josipovac četvrti put domaćin.

KUD ima izvrsnu suradnju s josipovačkim udrugama, Dječjim vrtićem, Osnovnom školom, župama sv. Josipa i sv. Luke, Vijećem Mjesnog odbora Josipovac, Gradom Osijekom i Županijom osječko-baranjskom.

- Osječko-baranjska županija kroz Program javnih potreba u kulturi sufinancira projekt pod nazivom “Josipovcu na dar“. Cilj je očuvanje i promicanje starih slavonskih običaja i folklora snimanjem spota autorske pjesme KUD-a “Pokraj Drave tri su đerma stara”, izvijestit će u ime Upravnog odbora Marko Perković. D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike