Osijek
BUNA U KIŠPATIĆEVOJ ZBOG NOVOG NOGOSTUPA

Nećemo moći parkirati automobile u dvorištu!
Objavljeno 19. srpnja, 2017.
Problem ne postoji, treba pričekati da radovi završe - kaže Ante Herceg

Stanovnici Kišpatićeve ulice na dionici od raskrižja s Banovom do raskrižja s Lađarskom ulicom podignuli su pravu bunu na račun sanacije kolnika i nogostupa u svojoj ulici. Kažu, radovi se privode kraju, a kada sve bude gotovo, bit će im onemogućeno automobilima ući u vlastita dvorišta.

- Problem se dogodio kada su se postavljale bankine i pripremala se cesta za asfaltiranje. Cesta i bankine su za razliku od prijašnjeg stanja spušteni za oko 15 centimetra, što će nama, stanovnicima tog dijela ulice, onemogućiti ulazak automobilima u naša dvorišta nakon što radovi završe. Prije nego što su radovi počeli, bankine postojeće ceste bile su u ravnini s nogostupom. Uoči asfaltiranja ceste radnici su podložni tucanik, koji su dan prije postavili, skidali bagerom, odnosno spuštali razinu ceste. Uz to su i vrhove već postavljenih kanalizacijskih šahtova odrezali za 20 centimetra. Dodatno, dvije kuće u ulici ostale su bez kolnog prilaza ispred svojih 'kapija' - kaže Tomislav Dješka u ime stanara. Direktor tvrtke izvođača radova - Gravia, Ante Herceg, koji i sam živi u Kišpatićevoj ulici (!), kaže kako je dao sve od sebe da svojim susjedima objasni da problem o kojemu govore - ne postoji.

- Kada nogostup bude završen, svi će ljudi bez ikakvih problema moći parkirati automobile u svojim dvorištima kao i prije radova, a onima koji imaju podrumske garaže bit će još i lakše. Razumijem kako je to u ovoj fazi radova teško vizualizirati, ali nije u redu žaliti se na izradu nogostupa prije negoli je on uopće završen. Vjerujem kako su ovi prigovori dijelom i odraz činjenice da su stanari ovoga dijela Kišpatićeve već umorni od građevinskih radova, činjenice da daleko moraju parkirati automobile i generalno otežano prilaziti svojim kućama. No, to će se uskoro promijeniti. Na ovoj bi lokaciji radovi trebali biti završeni za desetak dana - kaže Herceg, te dodaje kako trenutno u Kišpatićevoj druge tvrtke polažu svoje instalacije kako se ne bi poslije događalo da novi nogostup ponovno treba raskopavati.

Ivana SOLAR
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike