Mozaik
VALPOVAČKI ROCK-BEND

Seed Holden novim singlom “Alone” najavili novi album
Objavljeno 19. srpnja, 2017.

Ljubitelji dobrog rocka Slavonije i Baranje, a i šire, zasigurno su dobro upoznali valpovački bend Seed Holden. Grupa je osnovana u Zagrebu 2012. godine, osnovala su je tri Slavonca iz Valpova i, kako oni koji ih dobro poznaju i glazbeni kritičari kažu, sviraju simbiozu indieja i rocka, s pop-primjesama koje tvore miran, (ne)nametljiv i sjetan ton.

Gitara i vokal benda je Ljudevit Ivić, bas gitara i prateći vokal Matej Vidranski, a za bubnjevima je Luka Iđaković. Godine 2015. snimili su soundtrack za kazališnu predstavu “Mandragola” koja se prikazivala u zagrebačkom kazalištu Gavella, a prošle godine objavili su i svoj prvi album pod nazivom “Script” te tri EP-a.

Seed Holden funkcionira u nekoliko oblika: kao duet ili tercet, a ono što oduševljava kako god se pojave njihov je sjajan zvuk. Tako je bilo i u Orahovici na Akustičnim večerima na izletištu Orah ili orahovačkom jezeru gdje su oduševili izvedbama odličnih autorskih pjesama te sjajnim obradama Pipsa, Rundeka, Atomaca, Letu Štuka, Ramireza, Oasisa, Dylana, REM-a, Mando Diaoa i drugih rock-bendova.

Ovih dana izašao je njihov novi singl “Alone”, za koji je snimljen i prateći videospot u režiji Bojana Molnara iz Pigsbugs Video Produkcije. Na orahovačkom jezeru u stanci između nastupa porazgovarali smo s njihovim vokalom i gitaristom, svojevrsnim vođom benda, Ljudevitom Ivićem, koji je predstavio novi singl i početak stvaranja novog nosača zvuka.

Kažu za vas da ste specifičan bend na hrvatskoj rock-sceni. Na nastupima se pojavljujete u nekoliko izdanja, kao duo ili trojac. Kako zapravo najbolje funkcionira Seed Holden?

- Seed Holden najbolje funkcionira kada se svi frekvencijski spektri spoje u jednu našu sliku; bas, bubanj, vox i gitara. Svemu tome se pridruži i usna harmonika. Tada nas ništa ne zaustavlja. Tko zna, ansambl se možda i proširi u bliskoj budućnosti.

Prošle godine izdali ste svoj prvi studijski album “Script”, a nakon toga soundtrack album i tri EP-a, a nedavno je izašao i novi singl “Alone” kojim ste već najavili novo studijsko izdanje...

- "Alone" je single koji najavljuje nadolazeći album. "Alone" možda ne nađe svoje mjesto na albumu, a možda i da. To je numera koja se uveliko razlikuje od cjelokupne slike albuma. Novi album će biti totalno ogoljen, sirov. U tom smislu single "Alone" stoji sam, napušten. Otud i sam naziv pjesme. Tko zna hoće li ući u tim A...

Kakav je osjećaj bio svirati na vodi orahovačkog jezera pod zvijezdama?

- Jako nam se svidio taj cijeli koncept svirki na jezeru i nadamo se da udruga PAUK neće odustati od te ideje. Ovim putem im još jednom zahvaljujemo na pozivu i nadamo se da se vidimo kojom drugom prilikom.

Ljeto je u punom jeku, gdje će sve Seed Holden nastupati, kakvi su planovi osim vlastitih nastupa?

- Za sad u planu imamo izdavanje i snimanje drugog singla, a uz to planiramo svirati gdje god nam se pruži prilika. Ljeto ili zima, kod nas nema razlike.

Vladimir GRGURIĆ
 

plan

SNIMANJE I IZDAVANJE DRUGOG SINGLA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike